Waarom laminaat in je interieur? 0

Waarom laminaat in je interieur?

Laminaat, je ken het wel: de lichte planken die je zelf kunt leggen. Laminaat is gemaakt van samengeperste houtvezels. De laatste laag is een decoratie laag, waardoor laminaat lijkt op een echte houten vloer of op een tegelvloer. Maar waarom zou je laminaat in je interieur kiezen en niet gewoon gaan voor tegels of een houten vloer? Dit blog is heel handig als je laminaat overweegt ten opzichte van tegels of parket, lees dus gauw verder!

Laminaat ten opzichte van tegels

Waarom zou je tegels kopen als je ook voor laminaat kun gaan? Wij weten zeker: laminaat met een tegellook is niet van echt te onderscheiden! Kies je voor grote tegels, voor kleine tegels of voor een betonlook, mensen moeten echt goed kijken naar je vloer, voor ze weten dat je vloer van laminaat is. Tegels voelen koud aan je voeten, tegels zijn zwaar en lastig te leggen én een veel duurdere optie dan laminaat. Daarnaast zal het ook schelen in de huishouding. Voegen van tegels worden na een tijdje vies door het vieze dweilwater, daar heb je met laminaat geen last van: stofzuigen en een vochtige doek of dweil is al voldoende!

Laminaat ten opzichte van parket

Vind je een houten vloer heel mooi? Dan hoef je niet voor duur parket te gaan, maar je hebt ook ruime keuze in laminaat. De look & feel van een houten vloer creëer je net zo gemakkelijk met laminaat met een houtstructuur. Deze houtstructuur is zelfs voelbaar, zodat je nog meer de beleving hebt van een houten vloer. Parket en/of een houten vloer moet eens in de zoveel jaar weer behandeld worden, waardoor al je meubels eruit moeten, de vloer geschuurd moet worden en geolied. Dat heb je niet met laminaat! Daarnaast is laminaat ook hier weer een goedkopere optie: je kunt het zelf leggen, de planken zijn goedkoper en je hebt er geen onderhoud aan.

Laminaat ten opzichte van parket

Waar moet je rekening mee houden?

En? Ben je al overtuigd? Ga je naar de winkel om laminaat te kopen, denk dan aan de volgende punten, voor je maar wat in huis haalt:

  • Hoeveel m² heb je nodig?
  • Wat is je budget?
  • Welke kleur wil je?
  • In welke ruimte wil je laminaat leggen en met welke intensiteit in gebruik moet je rekening houden?
  • Welke ondervloer heb je nodig?

Laminaat kopen bij laminaatspeciaalzaak Bebo

Heb je bovenstaande punten duidelijk in beeld, of nog niet helemaal? Geen probleem, de specialisten van Bebo parket in Vriezenveen helpen je graag naar je zoektocht in laminaat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline