Waarom zou je een online inboedelverzekering afsluiten? 0

Waarom zou je een online inboedelverzekering afsluiten

Een online inboedelverzekering afsluiten doe je voor de inboedel die aanwezig is in jouw droomhuis. Want alles wat in jouw huis aanwezig én mee te nemen is, valt onder die inboedelverzekering. Een online inboedelverzekering afsluiten gaat snel en je weet zeker dat je niet te veel betaald voor die inboedelverzekering. Een inboedelverzekering dekt schade aan jouw inboedel wanneer deze schade is ontstaan door;

 • Inbraak, diefstal en vandalisme
 • Brand, blus- en rookschade
 • Waterschade
 • Regen, hagel, sneeuw en storm
 • Omvallende bomen (en hijskranen)

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kun je deze verzekering uitbreiden zodat je ook verzekerd bent tegen:

 • Zelf veroorzaakte schade
 • Schroeien en smelten

Natuurlijk heeft elke verzekeringsmaatschappij zijn eigen voorwaarden en betalen ze ook op een andere manier uit. Maar in de regel zijn deze verschillen minimaal. Wel is de ruimte, waarin jouw inboedel staat of aanwezig is, belangrijk.

Waar moet je op letten bij een online inboedelverzekering afsluiten?

Zoals gezegd heeft elke verzekeringsmaatschappij zijn eigen voorwaarden. Een inboedelverzekering kun je alleen afsluiten als je in Nederland woont. Daarnaast is het type woning en de manier waarop deze gebouwd is vaak van belang. Bijvoorbeeld; Stenen of betonbouw wel, houtskeletbouw alleen met extra aanpassingen; Dakpannen of leien wel, een rieten dak vraagt weer om extra aanpassingen. jouw inboedel is gedekt in:

 • Jouw woning, de garage of de schuur
 • Een gezamenlijke ruimte zoals bijvoorbeeld een trappenhuis of kelderbox
 • In de tuin, het balkon, onder een afdak
 • En bevestigde zaken aan de buitenkant van jouw woning zoals een schotel of antenne.

Natuurlijk is niet alles verzekerd door middel van een inboedelverzekering. Zo krijg je schade aan een auto, bromfiets of boot niet vergoed bij schade als deze in je garage staat. Hiervoor moet je een andere verzekering afsluiten.

Wat valt er eigenlijk onder de inboedelverzekering:

Zoals gezegd valt niet alles onder de inboedelverzekering. Maar wat wel onder je inboedelverzekering valt zijn onder andere alle meubels van stoel tot bed, al je kleding en beddengoed, de tv, je computer, laptop en smartphone, vloerbedekking, alles in je keukenkastjes. Maar ook een niet ingebouwde wasmachine, vriezer, koelkast en afwasmachine vallen onder je inboedelverzekering. Keukenkasten en inbouwapparatuur vallen onder de opstalverzekering. Een definitie van inboedel is; alle spullen in jouw huis, garage, of schuur die verplaatsbaar zijn en waar je geen extra verzekering voor afsluit valt onder inboedel. Schade kan door de verzekeraar worden hersteld. Wanneer dit niet mogelijk is dan bepaalt een expert de schade. In sommige gevallen wordt de vervangingswaarde uitgekeerd in andere de nieuwwaarde. Dit staat vermeld in alle polis voorwaardes van verzekeraars.

Een paar voorbeelden:

 • Heb je een kachel in huis die is aangesloten op een schoorsteen en ontstaat hierdoor roet of rookschade dan kun je dit verhalen op jouw inboedelverzekering.
 • Heeft het gestormd en zijn er takken op je dak gevallen waardoor een lekkage is ontstaan en je houten vloer op de slaapkamer is geruïneerd? Ook dan kun je deze schade claimen via de inboedelverzekering.
 • Slaat de bliksem in en heb je daardoor schade aan spullen in huis, meld dit dan bij je inboedelverzekering.
 • Ook bij brand of ontploffing, waarbij vaak grote bedragen gemoeid zijn omdat inboedel vaak niets meer waard is, kun je veel verhalen op de inboedelverzekering.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline