Wandbekleding voor de badkamer: voor welk materiaal kies jij? 0

Vroeger zag bijna iedere badkamer er hetzelfde uit. Vaak werd er gekozen voor wit sanitair en witte wand- en vloertegels. Hierdoor oogde het geheel altijd heel steriel. Bovendien werd de badkamer hier een tikkeltje saai door. Inmiddels is die tijd vervlogen.

We zien de badkamer steeds vaker als de ‘oase van rust’ binnen een drukke woning. De ruimte waar je even heerlijk kunt ontspannen na een lange (werk)dag of je zelf juist op kan laden voor een nieuwe dag. Daardoor besteedt men ook steeds meer aandacht aan de afwerking en aankleding van hun badkamer. De tijd dat we enkels tegelwerk zagen is écht voorbij. Inmiddels zijn er zó veel verschillende trends dat het bijna niet meer te volgen is. Van de betonlook tot de urban jungle. Werkelijk alles is mogelijk! Maar voor welke wandbekleding en stijl kies jij in de badkamer? En welk materiaal past daar bij? In dit artikel zetten we de meest gebruikte materiaalsoorten voor jou op een rijtje.

Tijdloos tegelwerk

Hoewel wandtegels steeds minder vaak gebruikt worden, betekent dit natuurlijk niet dat we ze niet meer zien in de badkamer. Wel is de uitstraling van de tegels enorm veranderd. Waar we vroeger voornamelijk witte en steriele tegels zagen is anno 2020 bijna alles mogelijk. Van bijzondere motiefjes tot opvallende kleuren. Werkelijk alles is geoorloofd. Bedenk wel dat een opvallende kleur misschien na verloop van tijd gaat vervelen, waardoor je eerder aan renovatie toe bent. Als je naar een tijdloze oplossing voor de lange termijn zoekt, adviseren wij om voor neutrale tegels te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren grijs, beige, zwart of wit.

Beton ciré

De industriële stijl is niet meer weg te denken uit onze woontrends. Dit geldt ook voor de badkamer. En hoe kan je jouw badkamer beter in een industrieel jasje steken dan met behulp van een betonlook muur? Beton cire badkamer is de perfecte wandafwerking om jouw badkamer een industriële betonlook te schenken. Beton ciré is een vorm van stucwerk die zelf aangebracht kan worden. Wanneer deze hard is, lijkt het alsof je plotseling een prachtige betonnen muur in de badkamer hebt staan!

Beton ciré

Kalkverf

Verf is tegenwoordig een zeer populaire optie voor wandafwerking in de badkamer. Toch denken nog steeds veel mensen dat verf hier niet geschikt voor is. De badkamer is immers een zeer vochtige ruimte. Hoe voorkom je dan dat de verf zijn kwaliteit verliest? Dat is heel eenvoudig. Door de juiste verf te kiezen, zorg jij ervoor dat de wandafwerking mooi blijft. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale verfsoorten op de markt gebracht, die specifiek ontwikkeld zijn voor de badkamer.

Daarnaast zijn er ook verfsoorten die vochtbestendig zijn, maar niet direct met water in contact mogen komen. Denk bijvoorbeeld aan Chalk Paint van Chalkpaint.store. Kalkverf kan afgezien van de douchecabine in de gehele badkamer gebruikt worden. Wanneer deze echter continu met direct water in contact komt en regelmatig schoongemaakt wordt, kan de verf los gaan laten. Om dit te voorkomen plaats je kalkverf enkel boven de wastafel en als wandafwerking bij ander sanitair. Zo blijft de kalkverf mooi en geniet je van een sfeervolle uitstraling.

Plaatmaterialen

Ook plaatmaterialen zoals glas- en acryl zijn zeer populaire soorten wandafwerking in de badkamer. Het gebruik van plaatmateriaal is erg gebruiksvriendelijk en hygiënisch. Dit omdat er geen voegen aanwezig zijn, waardoor schimmels en bacteriën niet van vrij spel profiteren.

Let wel op dat je eventuele glaspanelen na iedere douchebeurt snel reinigt met een handtrekker. Zo voorkom je kringen en vervelende plekken door kalkafzetting.

Heb je toch liever een andere hygiënische optie die minder werk van jou zal  vragen? Neem dan een kijkje op betoncire.shop en onderzoek de verschillende mogelijkheden!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline