Wanneer is het tijd om je keukenblad te vervangen? 0

Wanneer is het tijd om je keukenblad te vervangen

Je aanrechtbladen in keuken of badkamer zijn misschien aan vervanging toe als ze verouderd of beschadigd zijn. Een andere motivatie om je aanrechtbladen bij te vervangen is wanneer je gaat verhuizen en je de waarde van je huis wilt verhogen. Het vervangen van granieten aanrechtbladen, of welk soort aanrechtblad dan ook, kan prijzig en lastig zijn. Het is dus geen verrassing dat de meeste mensen het vervangen ervan uitstellen tot hun keuken het hard nodig heeft. Als je nog steeds niet overtuigd bent, zijn hier een aantal indicatoren dat het tijd is om je aanrechtbladen te vervangen.

Ze zijn blijvend beschadigd

Als je marmeren, kwarts, of zwart granieten aanrechtblad gebarsten of versleten is en je hebt je huiswerk gedaan en kunt het niet oplossen, dan is het tijd om je aanrechtbladen te vervangen. Het schoonmaken van gebarsten aanrechtbladen kan een uitdaging zijn omdat het moeilijk is micro-organismen helemaal te verwijderen. Dit kan een broedplaats worden voor bacteriën en schimmels, wat een ernstig gevaar voor de gezondheid oplevert.

Het kan de marktwaarde van je huis verhogen

Het vervangen van keukenbladen kan de marktwaarde van je woning flink verhogen. Potentiële kopers, vooral diegenen die een instapklaar huis zoeken, kunnen afgeschrikt worden door een verouderde of smerige keuken. Een pas verbouwde keuken betekent dat de koper vooraf geen geld hoeft uit te geven aan verbouwingen en dat is een groot pluspunt. Het vervangen van aanrechtbladen is één van de meest winstgevende woningrenovaties die je kunt doen op het gebied van doorverkoopwaarde.

Aanrechtbladen met hardnekkige ets- of brandplekken die niet weggaan moeten ook vervangen worden. Ernstige slijtageverschijnselen kunnen je hele keuken armoedig en oud doen lijken. Stenen aanrechtbladen die tot op het hout gecorrodeerd zijn, moeten vervangen worden. Dit kunnen granieten barbladen zijn met lelijke etssporen of barsten.

Verouderde keukenbladen

Tenzij je huis met opzet zo gebouwd is dat het een vintage uitstraling heeft, is het zeker een goed idee om oude aanrechtbladen bij te werken, zelfs als ze in uitstekende staat zijn. Zo kunnen laminaat aanrechtbladen oud lijken, vooral als de rest van je huis actueler is. Als je toch de moeite doet om je huis of keuken te renoveren, kun je net zo goed ook je aanrechtbladen vervangen.

Hoewel je een extra kostenpost betaalt die je misschien niet voorzien had, bespaar je op de lange duur tijd en misschien zelfs geld. Keukenbladen moeten om de 10 tot 15 jaar vernieuwd worden, wat gewoonlijk overeenkomt met de levenscyclus van interieurtrends. Bij Keukenbladenconcurrent kunnen ze hier ongetwijfeld bij helpen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline