Wanneer kies je voor dubbel glas? 0

wanneer kies je voor dubbelglas

We zijn allemaal op de hoogte van de isolerende waarde van dubbel glas. Tegenwoordig is het bijna uitzonderlijk als jouw woning alleen maar over enkel glas beschikt. De meeste moderne woningen zijn verrijkt met dubbel glas. Is dit bij jou nog niet het geval en merk je dat jouw ramen en/of kozijnen aan vervanging toe zijn? Dan is het hoog tijd om de voordelen van dubbel glas eens onder de loep te nemen. Dit is immers een zeer interessante keuze als je het wooncomfort wilt verhogen. Wil jij binnenkort online glas bestellen? En twijfel je om voor dubbel glas te kiezen? In dit artikel leggen wij uit wanneer je het beste voor dubbel glas kunt kiezen.

Het grootste nadeel van enkel glas

Enkel glas zien we vooral terug in de wat oudere woningen. Natuurlijk voldoet dit glas prima aan de meest standaard functies, maar er kleeft ook wel een groot nadeel aan. Het glas bestaat immers maar uit één enkele glasplaat. Dit is niet voldoende om de woning te isoleren. Hoe goed je het huis ook verwarmd, er lijkt altijd wel iets van de kou van buiten naar binnen te komen. Dat beïnvloedt het wooncomfort enorm. Bovendien is er ook altijd sprake van condens bij enkel glas. De warme lucht in huis botst met de koude ramen. Hierdoor ontstaan er vochtdruppels op de ramen en dit kan in het ergste geval een zeer vochtige leefomgeving opleveren. Hierdoor kunnen schimmelhaarden hun kans grijpen.

De voordelen van dubbel glas

Bij dubbel glas wordt er, zoals de naam al doet vermoeden, van dubbele glasplaten gebruik gemaakt. Tussen de glasplaten zien we een loze ruimte. Deze wordt gevuld met lucht voor een nog betere isolatie. Dubbel glas vermindert tocht in huis aanzienlijk en ook condensatie is niet meer mogelijk. Het grootste voordeel van dubbel glas is natuurlijk de verhoogde isolerende waarde. Hierdoor hoef je minder hard te stoken om het huis te verwarmen en profiteer je op de lange termijn van een lagere energierekening.

voordelen van dubbel glas plaatsen

Driedubbel glas

Meestal zien we dat consumenten voor HR++ glas kiezen. Dit type glas is voor vrijwel iedere woning geschikt en beschikt over enorm veel voordelen. Je kunt echter ook kiezen voor driedubbel glas, ook wel HR+++ genoemd. Hierbij worden er drie verschillende glasplaten gebruikt, waardoor de ruit nog beter isoleert en alle warmte nagenoeg in de woning wordt gehouden.

Veel mensen schrikken wel even als ze naar het prijskaartje van driedubbel glas kijken. Dit is verreweg de duurste optie en kost gemiddeld €120 per vierkante meter. Bedenk echter wel dat het om een investering gaat. Het geld verdien je op de lange termijn gewoon weer terug. In de tussentijd profiteer je al van een verhoogd wooncomfort en een gezondere leefomgeving.

Let op: driedubbel glas is niet in ieder kozijn te plaatsen. Dit glas is veel zwaarder ten opzichte van standaard glas. De sponning moet dit gewicht wel kunnen dragen. Daarom zien we dat de kozijnen in nieuwbouwwoningen vaak verstevigd zijn en dit gewicht gemakkelijk kunnen dragen. Bij bestaande woningen is dit echter niet altijd het geval. Vraag daarom eerst aan jouw glaszetter welke mogelijkheden er voor jouw situatie zijn en welk glassoort het meest geschikt is. Zo vind je altijd een geschikte oplossing voor jouw woning!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline