Wanneer kies je voor een plantenpot met standaard? 0

Wanneer kies je voor een plantenpot met standaard?

Nederlanders lijken steeds meer een tikkeltje geobsedeerd door planten. Sla een willekeurig tijdschrift open en je vindt een heleboel informatie over allerlei verschillende planten en hun rol binnen de huidige woontrends. Planten spelen een zeer belangrijke rol in ons leven. Ze maken ons vrolijk, geven ons iets om voor te zorgen en bieden tevens de mogelijkheid om een waar statement binnen een interieur te maken. We weten allemaal hoe belangrijk planten in huis zijn, maar hoe laat je deze het beste uitkomen binnen jouw interieur?

Plantenpot met standaard

Een plant gaat logischerwijs in een pot. De meeste mensen zullen dan ook niet verder nadenken en kopen direct een bijpassende pot. Vaak vragen ze zelfs aan de winkelier om er een pot bij te verzinnen. Maar waarom besteden we zo weinig aandacht aan de aanschaf van een plantenpot? We doen wel enorm veel research voordat we een kamerplant kopen, maar een plantenpot is zo gekocht. Dit terwijl ook de pot een allesbepalende rol speelt bij de uitstraling die de plant jouw interieur zal geven. Hierbij speelt vooral de afmeting van de plant een belangrijke rol. De meeste plantenpotten worden immers op de grond gezet, maar dit is eigenlijk alleen mooi bij grote kamerplanten.

Is je oog op een kleinere kamerplant gevallen? Geen paniek! Zorg er dan voor dat je de pot zelf de hoogte in brengt. Dit doe je bijvoorbeeld door een plantenpot met standaard aan te schaffen. Deze zet de kamerplant nog meer in de spotlight, waardoor jij geniet van een stijlvolle toevoeging binnen jouw interieur.

Wanneer is een plantenpot met standaard minder geschikt?

Een plantenpot met standaard is de ideale pot om jouw kamerplant nog beter tot zijn recht te laten komen. Helaas is deze niet voor iedere plant even geschikt. Wanneer je een grote kamerplant aanschaft, kan een plantenpot met standaard alleen maar vervelend zijn. Deze zorgt er immers voor dat de pot ook in de hoogte komt. Als de kamerplant groter dan gemiddeld is, zal hij hierdoor misschien zelfs het plafond raken of scheef komen te hangen. Daarom is het altijd belangrijk om op het formaat van de plant te letten.

Heb je een grote kamerplant op het oog en wil je alsnog genieten van een plantenpot met standaard? Kies dan voor een zeer laag exemplaar met korte pootjes. Hierdoor profiteer je wel van de exclusieve uitstraling, maar zal dit niet veel toevoegen aan de hoogte van de pot en/of plant.

Plantenpot kopen: waar moet je nog meer op letten?

Natuurlijk zijn er nog veel meer geschikte plantenpotten te koop. Maar waar moet je nog meer op letten, naast de afmetingen van de door jou gekozen kamerplant?

  • Allereerst is het belangrijk om op het materiaal van de pot te letten. Dit materiaal moet natuurlijk binnen jouw interieurstijl passen. Denk bijvoorbeeld aan een houten pot bij een landelijke woonstijl of een kunststof pot bij een moderne woonstijl. Met de materiaalkeuze kan je voor een groot gedeelte de sfeer bepalen.
  • Size matters, ook als het gaat om plantenpotten. Kies nooit voor een plantenpot die té klein of té groot is. Een te kleine pot kan de plant beschadigen en een te grote pot laat de plant wegvallen.
  • Kies bovendien ook voor een kleur die past binnen jouw interieur en de kleurschakelingen van de door jou gekozen plant. Wanneer je kiest voor de juiste kleurencombinatie, zal iedere pot een kleurrijke toevoeging binnen jouw interieur zijn.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline