Wat doet brandwerend glas? 0

Wat doet brandwerend glas?

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: brandwerend glas. Dit is een glassoort die zorgt voor het vertragen van de overslag van brand. Deze glassoort is belangrijk in een pand waar veel brandgevaar is. Ben je benieuwd wat brandwerend glas precies inhoudt? Lees dan snel verder en kom erachter!

 

Wat is brandwerend glas?

Brandwerend dubbel glas is een type glas wat naast de isolerende functie ook een veiligheidsfunctie heeft, het beschermd namelijk tegen brand. Dit glas zorgt voor het vertragen van de overslag van brand. Het wordt aangebracht in kozijnen, ramen, deuren en wanden. Deze wanden zorgen ervoor dat vuur en rook de vluchtroute niet kunnen blokkeren en de mensen veilig geëvacueerd kunnen worden. Deze glassoort is sterk aan te raden bij bedrijfspanden waar veel kans is op brand, maar ook in openbare ruimtes. Dit zijn ruimtes zoals: trappenhuizen, scholen, stationshallen en ziekenhuizen.

 

Verschillende classificaties

Brandwerend glas is beschikbaar in twee soorten kwalificaties. Om een keuze te maken voor een van deze twee soorten moet je goed bedenken wat het type gebouw is, de functie en de veiligheidseisen. De mate van brandwerendheid van het glas wordt uitgedrukt in minuten. De twee soorten zijn: 30 en 60 minuten. Ook moet de beglazing voldoen aan een weerstandklasse: Vlamdichtheid, betrokken op de afdichting (E), Thermische isolatie, betrokken op de temperatuur (I) en Thermische isolatie, betrokken op de warmtestraling (W). De weerstand tegen de brand wordt dus uitgedrukt in deze combinatie, bijvoorbeeld: EL30 of EW60.

 

Voordelen

Het voordeel van deze glassoort is dat het een hoge mate van veiligheid heeft bij brand. Het voorkomt geen brand, maar het vertraagt wel de door- en overslag van brand. Het voordeel is dat een ruimte veiliger is dan een ruimte met standaard dubbel glas. Ook kan deze glassoort bijdragen aan het creëren van veilige vluchtroutes tijdens een brand. Het glas zorgt er dan voor dat deze routes vuur- en rookvrij blijven.

 

Ga voor brandwerend glas

Denk je dat brandwerend glas iets voor jouw pand is? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant. Deze partij heeft naast brandwerend glas een enorm aanbod aan allerlei soorten glas, zo weet je zeker dat je vindt wat je nodig hebt. Dit assortiment vind je online en op deze manier kan je gemakkelijk het glas online bestellen. Wil je meer informatie over glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline