Wat heb jij nodig voor je thuiskantoor?  0

Wat heb jij nodig voor je thuiskantoor? 

Het aantal zelfstandigen is in de laatste jaren flink toegenomen. Dat is niet zonder reden, want heel veel mensen kiezen tegenwoordig voor hun passie. Liever hebben ze de vrijheid dan dat ze moeten werken voor een baas. Bij een eigen zelfstandige onderneming als ZZP’er hoort wel een eigen kantoortje. Dit heeft veel voordelen, want op een aparte werkplek ben je wel productiever. Zo voorkom je ook dat werk- en privé-zaken door elkaar heen gaan lopen. In een mooi kantoor kun je ook gerust klanten ontvangen. Maar wat hoort er nu precies bij de inrichting van je eigen kantoortje? Dit artikel vertelt je er alles over.

Computer met printer

Op je computer doe je eigenlijk alle taken en daarom is deze onmisbaar. Denk aan het opmaken van je facturen, zoeken op internet of werken in cloud-based programma’s. Op basis van je werkzaamheden moet je wel de juiste computer hebben. Een designer heeft een laptop nodig met heel andere specificaties dan een schoonheidsspecialist. Om je werk regelmatig te kunnen printen, hoort daar ook een goede printer bij. Je hoeft dan niet naar de copyshop om je facturen uit te draaien. Kijk ook goed welke printer je nodig hebt voor de werkzaamheden die je uitvoert. De beste printers vind je bijvoorbeeld bij PrintAbout. Ze bieden ook nog eens allerlei cartridges aan in hun assortiment, zoals de HP 301 cartrigde. De bestelling heb je ook nog eens snel in huis.

Computer met printer

Ergonomisch meubilair

Als je de hele dag zit, is het wel zo prettig als je de meubels kan verstellen naar jouw postuur. Ergonomisch meubilair is makkelijk te verstellen naar de lengte en stand van jouw lichaam. Het is wel iets duurder, maar een goede investering. Op de lange termijn voorkomt het nek- en rugklachten. Zo weet je zeker dat je nog lang het werk kan blijven doen wat je leuk vindt. Het scheelt ook flink wat bezoekjes aan de fysiotherapeut.

Archief voor belangrijke documenten

Je boekhouding moet je goed opbergen. Bonnetjes, facturen en andere zakelijke uitgaven wil je wel makkelijk aan je boekhouder kunnen overhandigen. Bezuinig dus niet op een goede archiefkast. Documenteer je belangrijke papieren per maand of per kwartaal. Dat maakt het ook voor jezelf inzichtelijk. Je archiefkast kan een grote kast zijn, maar wellicht heb je ook voldoende aan een ladekast onder je bureau. Ook dat heeft met de activiteit van je onderneming te maken.

Mooie verlichting

Als ondernemer bepaal jij helemaal zelf je werktijden, of dat nu overdag is of midden in de nacht. Je wil wel elk uur geconcentreerd kunnen werken. Daar helpt verlichting dus heel goed bij. Wil je goed de focus kunnen bewaren, dan helpt het om iets feller licht aan te hebben. Voor kleine taken die niet teveel tijd kosten volstaat soms een gedimd lampje. Zeker als je ‘s avonds aan het werk gaat is gedimd licht fijner voor je ogen.

Een bank om op te relaxen

Je eigen zaak runnen is hard werken, maar af en toe mag je ook even relaxen. Een grote bank in je eigen kantoor die uitnodigt om lekker op te liggen is dus ontzettend fijn. Doe even je ogen dicht voor een powernap of een korte meditatie. Daarna kun je weer volle bak aan de slag.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline