Wat te doen met golfplaten? 0

Wat te doen met golfplaten

De zomer is dan eigenlijk gearriveerd. Het weer begint weer lekker op te warmen. Maar té warm is natuurlijk ook niet goed. In de zomer kan het de laatste tijd net zo warm worden als in de Algarve, maar dan net niet prettig. Beschutting is de oplossing. Met een goede overkapping word je niet meer leven gegaard door de zon. Er zijn verschillende soorten overkappingen, maar in dit artikel wordt de focus gelegd op overkappingen van golfplaten. Er zit veel variatie in de golfplaten en zijn er voor verschillende toepassingen. Iedere plaat met haar eigen eigenschappen. Er zijn verschillen in sterktes, lichtdoorlatendheid, transparantie en kleur van golfplaten.

Transparant, of ondoorschijnend?

De subtitel verklapt het al een beetje. Er zijn golfplaten met verschil in de lichtdoorlatendheid. Als je op zoek bent naar goede beschutting tegen de zon, dan kan je het beste gaan voor een golfplaat die weinig licht doorlaat. Zo heb jij geen last van de zon. Voor de echte moestuinders onder ons hebben wellicht meer profijt van een golfplaat die nog een beetje zon doorlaat. Zo staat je bieslook niet weg te branden, maar krijgen zo nog voldoende licht om te kunnen groeien.

Een beetje kleur in de brouwerij

Zomer staat voor kleur. Helaas hebben golfplaten niet altijd een gezellige kleur. De golfplaten komen voor in een blauwe, wit/gelige of transparante kleur. Gelukkig kan je golfplaten makkelijk verven. Zo heb jij een unieke overkapping waar de buren jaloers op zullen zijn. Als de golfplaat een glad oppervlak heeft, wordt het wel aangeraden om het materiaal licht op te schuren. Wat je er daarna opverft is helemaal aan jou! Zolang de verf geschikt is voor kunststof (en voor buitengebruik) zit je goed.

Verschilt het materiaal?

Hoewel golfplaten er redelijk hetzelfde eruit zien, is dit toch niet waar. Het verschil zit hem in het materiaal. Dit kan de stevigheid beïnvloeden. Hier staan ze voor je op een rijtje. Van minst stevig naar meest stevig.

  • PVC
  • Polyester
  • Polyester hagelbestendig
  • Polycarbonaat enkelwandig
  • Polycarbonaat trippelwandig

Nu heb je al enige kennis over golfplaten. Zo ga je wat geinformeerder naar de winkel toe. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan is er vast wel een medewerker die je graag verder helpt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline