Welk effect heeft een waterfilter op de levensduur van huishoudelijke apparaten? 0

Welk effect heeft een waterfilter op de levensduur van huishoudelijke apparaten?

Alle huishoudelijke apparaten die gebruik maken van water, zijn gevoelig voor kalkaanslag. Dat geldt voor de waterkoker en het koffiezetapparaat, maar bijvoorbeeld ook voor het stoomstrijkijzer. Dergelijke apparaten drinken hun water gewoon uit de kraan, maar ons kraanwater bevat kalk en dat is iets waar de apparatuur niet zo goed tegen kan. Deze kalk gaat namelijk een laagje vormen waardoor het apparaat op den duur zijn werk niet meer goed kan doen. Regelmatig ontkalken is dus belangrijk, maar nog beter zorg je ervoor dat het zo ver niet hoeft te komen.

Hoe hard is ons water?

Drinkwater bevat onder meer calcium en magnesium. Het zijn deze stoffen die ervoor zorgen dat het water als hard wordt beschouwd. Heel hard is ons water overigens niet, gemiddeld ligt het niveau rond de 8 dH en die waarde ligt op de grens van zacht en gemiddeld. De eenheid dH staat voor Duitse graden, een veel gebruikte maat om de hardheid van water mee uit te drukken. Om de dH-waarde vast testellen, wordt bepaald hoeveel milligram calciumcarbonaat het water bevat. Men gaat hierbij uit van 17,8 milligram per dH. Je kunt dus stellen dat water met een dH van 8 meer dan 140 milligram calciumcarbonaat bevat.

Het effect van een waterfilter

Als je het kraanwater eerst door een Brita Waterfilter laat filteren, ontdoe je het voor een belangrijk deel van de aanwezige kalk. Gebruik je dit water vervolgens voor je waterkoker, koffiezetter of strijkijzer, dan zal er dus veel minder snel kalkaanslag ontstaan. Immers, kalk die er niet is, kan zich ook niet afzetten in het apparaat. Het gevolg is dat je apparaat langer kan meegaan, mits je het natuurlijk zorgvuldig behandelt.

De smaak van je koffie of thee

Je kunt nog zulke dure koffie of thee kopen, bedenk goed dat uiteindelijk het overgrote deel van jouw geliefde drankje bestaat uit water. Ongeveer 98% zelfs, dus de kwaliteit van het water is van groot belang voor de smaak van je koffie of thee. Een bezoek aan Waterfilterwinkel.com is dus beslist aan te raden, want met een waterfilter ben je in staat om stoffen uit het drinkwater te filteren die van invloed zijn op de smaak van je drankje. Daarbij gaat het niet alleen om kalk, maar vooral om bijvoorbeeld olieachtige substanties, die je zelfs in je kopje koffie of thee kunt zien drijven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline