Welk gereedschap mag niet ontbreken 0

Welk gereedschap mag niet ontbreken

Welk gereedschap mag niet ontbreken wanneer je zelf klusjes in huis wil kunnen doen? Niets is zo leuk als veel klussen zelf doen, maar de echte doe-het-zelver moet dan wel verschillende gereedschappen in huis hebben. Niet alleen de basis, zoals spijkers en schroeven, maar ook elektrisch gereedschap en verschillende soorten schroevendraaiers zijn belangrijk. Wij vertellen welk gereedschap niet mag ontbreken in jouw gereedschapskist, zodat je klaar bent voor elke klus!

Handgereedschap

Handgereedschap heb je nodig voor alle soorten klussen! Het is handig om een basis van handgereedschap in huis te hebben, want dit is iets wat iedere thuisklusser gebruikt!

Hamer

Een hamer is één van de materialen die niet mag ontbreken in je gereedschapskist. Met deze handige tool kan je met de hand spijkers in een stuk hout plaatsen. Hamers zijn er in veel soorten en maten, maar iedere klusser moet er een in huis hebben!

Steeksleutels

Zonder steeksleutel kan je bijna niet werken en steeksleutels mogen dus niet ontbreken in jouw voorraad. Een steeksleutel behoort immers tot de basis van je gereedschapskist. Een steeksleutel wordt gebruikt om moeren en bouten vast en los te draaien. Handig voor bijna elke klus!

Schroevendraaiers

Klussen zonder schroevendraaier? Vergeet het maar. Schroevendraaiers zijn van die gereedschappen die je echt moet hebben, en dan ook in verschillende maten. Je draait er schroeven mee los en vast.

Elektrisch gereedschap / Accu gereedschap

Iedereen wil het juiste gereedschap voor iedere klus in huis hebben, maar hoe zit dat eigenlijk met elektrisch gereedschap? Wat is handig om te hebben en welke apparaten gebruik je eigenlijk nooit? Wij vertellen je alles!

Accuboormachine

Dit type boormachine is een elektrisch aangedreven boor. Je kunt dit apparaat gebruiken als schroevendraaier, maar ook als lichte boormachine om ergens in te boren. Een accuboormachine is vaak niet sterk genoeg om in steen te boren, maar wel in bijvoorbeeld hout. De beste accuboormachine vind je op Gereedschapmeister.nl.

Afkortzaag

Een afkortzaag is een machine met een cirkelvormig roterend draaiblad. Dit type machine gebruik je voor het zagen van metalen, houtsoorten en kunststoffen onder een bepaalde hoek. Een afkortzaag is heel geschikt voor het doorzagen van buizen, kokers, staven en andere profielen. Ideaal om in huis te hebben!

Decoupeerzaag

Een decoupeerzaag is een zaag met een kort zaagblad. Dit type zaag wordt veel gebruikt om bochten in hout of tegels te zagen. Het is eigenlijk een soort elektrische figuurzaag. Met een decoupeerzaag kan je ook even snel een balkje of latje inkorten. Ideaal om in je gereedschapskist te hebben liggen.

Meetgereedschap

Meetgereedschap mag niet ontbreken in je gereedschapskist, want zonder meetgereedschap weet je niet of je nauwkeurig te werk gaat. Hieronder lees je welke gereedschappen je absoluut nodig hebt.

Rolmaat

Een rolmaat. Wie heeft ‘m niet in huis? Hiermee meet je de lengte en hoogte op van materialen waarmee je werkt. Essentieel om zeker te weten dat je je klus goed uitvoert!

Waterpas

Met een waterpas zorg je ervoor dat je recht en waterpas te werk gaat. Hiermee voorkom je dat je iets bijvoorbeeld scheef ophangt. Een essentiële tool voor iedere thuisklusser!

Gereedschappen voor de thuisklusser

In dit artikel lees je welke materialen je echt moet kopen om te zorgen dat jij iedere klus kunt klaren. Zijn er spullen die in jouw gereedschapskist nog ontbreken? Ga dan vliegensvlug naar de winkel zodat jij alles in huis hebt om lekker te klussen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline