Welk soort isolatieglas is geschikt voor mijn huis? 0

isolatieglas

Het wooncomfort kan flink in het geding komen als een woning niet voldoende geïsoleerd is. Als je continu last hebt van vervelende tochtvlagen en een ijzingwekkende kou in de winter, zal dit het wooncomfort niet bevorderen. Sterker nog: de kans is groot dat je het binnenklimaat verafschuwd. Té heet in de zomers en té koud in de winters, een zorgwekkend signaal dat de isolatie van je huis niet voldoende is. Naast het verminderde wooncomfort kan dit nog een nadelig effect opleveren: een verhoging van de energierekening. Wanneer je stookt voor de buitenlucht is het hoog tijd om voor verandering te zorgen. Kom daarom direct met grof geschut en kies voor isolatieglas om de isolerende waarde van je woning te verhoging! Met isolatieglas bespaar je heel veel geld op de energierekening, zo veel zelfs dat je de aanschafwaarde binnen 5 tot 8 jaar terugverdient. Fiscaal is het dan ook een zeer interessante optie. Maar wat is isolatieglas precies? Welke soorten zijn er en welk soort isolatieglas is het meest geschikt voor mijn huis?

Wat is isolatieglas?

‘Even isolatieglas bestellen en dan is het probleem opgelost’, deze zin kreeg je te horen toen je klaagde over de kou in huis. Even bestellen… was het maar zo simpel. Waar begin je als je niet eens weet wat isolatieglas precies is? Wat is de toegevoegde waarde hier van? En waarom helpt het bij het verhogen van het wooncomfort en het verlagen van de energierekening?

Isolatieglas wordt in de volksmond ook wel dubbel glas genoemd. Isolatieglas bestaat uit minimaal 2 glasplaten, soms zelfs drie of vier!, die luchtdicht met elkaar verbonden worden. Tijdens het productieproces wordt de ruimte tussen de glasplaten gevuld met gas of lucht. Hierdoor geniet het glas van een verhoogde isolerende waarde. Beschouw het als een winterjas, het maakt de kou niet minder maar geeft wel een behaaglijk gevoel. Isolatieglas wordt voor zowel warmte- als geluidsisolatie ingezet.

wat is isolatieglas

Welke soorten isolatieglas zijn er?

Isolatieglas is in verschillende soorten verkrijgbaar. Hierbij rekenen we alle soorten glas die over een hogere isolerende waarde dan enkel glas beschikken:

  • HR glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • HR+++ glas

Van alle soorten isolatieglas bespaar je met het standaard HR glas het miste op je energierekening. Met HR+++ glas bespaar je verreweg het meeste. Hier is de prijs natuurlijk ook naar.

De meeste consumenten kiezen voor een tussenweg: HR++ isolatieglas. Hiermee bespaar je gemiddeld 30 m3 gas per jaar. Dit leidt tot een besparing van ruim € 400,- op jaarbasis. Een gigantisch bedrag! Naast de lagere energierekening geniet je bovendien ook van een geluidsdichte woning en een verhoogd wooncomfort.

Veel consumenten vinden de hoge aanschafkosten van isolatieglas een groot nadeel. Bedenk echter wel dat je deze kosten zeer snel terugverdient. We spreken over een investering voor de toekomst. Na verloop van tijd zijn de kosten terugverdiend en geniet je enkel nog van de (fiscale) voordelen. Als je kiest voor HR++ isolatieglas, zal je de kosten binnen 5 tot 7 jaar terug verdienen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline