Wijn cadeau doen: 4 handige tips 0

Wijn cadeau doen

De decembermaand komt er weer bijna aan en dat betekent dat we kunnen genieten van een nieuwe cadeauperiode. Rond Sinterklaas hebben de volwassenen weinig ruimte om hun gevoelens te uiten via een cadeau. De kerstdagen bieden daarentegen de mogelijkheid om je dierbaren te verrassen met een prachtig geschenk. Voor wijnliefhebbers is die keuze gemakkelijk: een geweldige wijn cadeau doen is immers zo gedaan. Maar is dat ook wel zo? De keuze voor dé perfecte wijn hangt vooral af van persoonlijke smaak. Als je een wijn cadeau doet is het dan ook moeilijk om de juiste keuze te maken. Waar moet je eigenlijk op letten bij je zoektocht naar de perfecte wijn? Wij geven je 5 handige tips.

1. Let op de uitspraken van je dierbaren


Wijn bezorgen klinkt misschien ontzettend makkelijk, maar hoe weet je waarmee je de plank eens goed raak slaat?  Het is vooral belangrijk om goed op de ontvanger te letten als jullie samen een wijn nuttigen. Je weet immers al een tijd dat de decembermaand er weer aan komt en je kunt voor die tijd genoeg inspiratie opdoen. Nuttig samen een paar drankjes en bekijk hoe de persoon reageert. Zo weet je precies wat zijn smaak is en kan je daarop je uiteindelijke keuze baseren. Je kunt ook uit gaan van de wijn die hij zelf schenkt. Dat vormt een prima basis voor je zoektocht. Natuurlijk kan je het een stuk spannender maken door outside-the-box te denken, maar houd de wijnen die hij schenkt altijd in je achterhoofd. Je kunt kiezen voor wijnen die uit dezelfde streek komen of van hetzelfde druivenras gemaakt zijn, zo weet je dat deze zeker de smaakpupillen van de ontvanger zullen strelen.

wijnsoorten

2. Speel op safe

Wil je een wijn cadeau doen en ken je de ontvanger minder goed? Of kan deze persoon enorm wisselvallig zijn in zijn keuzes? Dan doe je er goed aan om op safe te spelen. Er zijn genoeg wijnen die door vrijwel iedereen goedgekeurd worden. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt, bovendien kan zo iedereen mee genieten met jouw keuze voor een ‘veilige’ wijn. Kies bijvoorbeeld voor de bekendere wijnstreken of vraag om informatie bij de leverancier. Wijnen zoals Chardonnay of Merlot doen het vrijwel altijd goed.

speel op safe wijn

3. Lievelingseten?

De meeste wijnliefhebbers genieten van een wijntje tijdens het eten of een lekkere avondsnack. Ben jij bekend met het lievelingseten van jouw dierbare? Zoek dan naar een wijn die bij dit gerecht past. Door de wijn op het gerecht af te stemmen, zullen beide partijen elkaar complimenteren. Dat is pas écht genieten geblazen!

wijn eten

4. Hou het klein

Als je een wijn cadeau doet, snappen wij heel goed dat je het graag groots wilt aanpakken. Een grote fles wijn kan echter al snel in de papieren lopen en daardoor houd je minder financiële ruimte over om jouw dierbare extra te verrassen. Bovendien zal een grote fles wijn meestal niet direct opgaan, waardoor het voor de ontvanger lastig is om deze goed te houden. Een kleine fles wijn is ideaal voor een gezellige avond en jullie kunnen er allemaal van mee-proeven

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline