Wijnkast kopen? Lees eerst deze tips! 0

Wijnkast kopen Lees eerst deze tips!

Als je een wijnkenner bent, is het idee om jouw favoriete wijnen op te slaan in een wijnkast waarschijnlijk iets waar je wel eens aan gedacht hebt. Een goede wijn vitrinekast kan jouw flessen op de optimale temperatuur voor consumptie houden en ze gemakkelijker toegankelijk maken.

Begrijp het verschil tussen een wijnkoeler en een wijnkast.

Als je jouw verzameling dure flessen wilt opslaan, dan heb je een wijnkast nodig. Deze kasten zijn er in veel verschillende stijlen en materialen.  Er zijn wijnkasten van hout tot metaal, zodat ze kunnen worden geplaatst in zowat elke plek in huis. Ze worden gebruikt voor langetermijnopslag, in plaats van kortetermijnkoeling zoals in jouw keuken of bar. Ben je op zoek naar iets waar je jouw wijn het beste op korte termijn kan bewaren? Dan is een wijnkoeler kopen wellicht de beste optie voor jou! 

Beslis vóór de aankoop waarvoor je hem gaat gebruiken.

Voordat je een wijnkast koopt, is het belangrijk te bedenken waarvoor je hem gaat gebruiken en wat je nodig hebt. Als je van plan bent wijn op te slaan, dan moet je met bepaalde zaken rekening houden. Bijvoorbeeld:

  • Wat voor soort wijnen wil je opslaan (zijn het topwijnen of alledaagse tafelwijnen?).
  • Hoeveel flessen heb je die opgeslagen moeten worden?
  • Is er genoeg ruimte in huis voor een hele kast?
  • Heb je een wijnkoeler nodig met twee klimaatzones? 

Overweeg eerst hoeveel ruimte je hebt.

Voordat je een wijnkast koopt, is het belangrijk om na te gaan hoeveel ruimte je hebt. De grootte van de kast is van invloed op het aantal flessen wijn dat erin past. Ben je op zoek naar een kleinere optie of al bezit je al een grote collectie?

Hoe beslis je welk formaat wijnkast het best geschikt is voor jouw behoeften? Bedenk hoeveel flessen wijn je momenteel bezit en hoeveel flessen er nog comfortabel in het gekozen model zouden passen. 

Temperatuur moet na de grootte het belangrijkste zijn om te overwegen

Temperatuurbeheersing is belangrijk voor het bewaren van wijn, omdat het schade aan de wijn helpt voorkomen. Zo kan je  langer van jouw wijnen genieten. Temperatuurregeling is ook belangrijk om jouw wijn goed te laten rijpen.  Als je de wijn te warm bewaart, zal de smaak snel veranderen. Te koud en de smaak zal zich niet zo goed ontwikkelen als dat zou kunnen.

Je kunt een perfect opgeslagen wijncollectie hebben als je deze tips opvolgt.

Grootte, vorm, capaciteit en temperatuurregeling. Ben je op zoek bent naar een wijnkast met een grote capaciteit die honderden flessen kan bevatten? De grootte is dan natuurlijk belangrijk. De meeste mensen zullen ten minste een capaciteit van 8 of 12 flessen willen. Je wilt er ook voor zorgen dat de temperatuur in jouw kast goed genoeg wordt geregeld, zodat jouw wijn niet snel bederft en jarenlang meegaat.

Gebruik deze tips bij het vinden van jouw perfecte wijnkast

Wij hopen dat deze tips je op weg hebben geholpen om de perfecte wijnkast te vinden. Wat voor soort opslag je ook nodig hebt. Er is zeker iets dat perfect aan jouw behoeften voldoet! 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline