Zes tips om het juiste glas te kiezen voor uw huis 0

Zes tips om het juiste glas te kiezen voor uw huis

Overweegt u de ramen in uw woning of een bijgebouw te vervangen? Dat kan een verstandige keuze zijn. Veel mensen weten echter niet dat er vandaag de dag verschillende soorten glas zijn. Wanneer zij zich gaan verdiepen in het glas, blijkt het een hele opgave om het juiste glas te kiezen. Komt u er ook niet uit? Deze glaszetter in Tilburg geeft u hier zes handige tips!

1. Waar is het voor?

Voordat u glas gaat kopen, moet u weten waar u het voor gaat gebruiken. Is het glas bedoeld voor een schuur? Dan is isolatie bijvoorbeeld een stuk minder belangrijk dan bij een woning. Bedenk dus eerst goed waar het glas voor gebruikt wordt.

2. Let niet alleen maar op de prijs

Glas kan behoorlijk duur zijn. Zeker wanneer u veel ramen gaat vervangen, kunnen de kosten behoorlijk hoog uitvallen. Om geld te besparen, kiezen mensen vaak voor goedkoper glas. Dit is echter niet verstandig. Goedkoop glas isoleert namelijk minder goed en is ook nog eens een stuk minder stevig.

goedkoper glas

3. Kies voor isolerend glas

Ramen zorgen voor een goede isolatie van uw woning. Althans, wanneer u het juist glas kiest. Kies bij voorkeur voor dubbel glas of HR-glas. Dit glas bestaat uit twee platen met daartussen een laag lucht. Warmte blijft zodoende beter binnen en de koude lucht blijft buiten. Bijkomend voordeel is dat isolerend glas vaak ook nog eens een stuk steviger is dan enkel glas.

4. Subsidie voor glas

Voor sommige glassoorten wordt subsidie beschikbaar gesteld door de gemeente. Dit is vaak het geval bij dubbel glas of HR-glas. Met dit glas wordt uw woning namelijk beter geïsoleerd. Deze glassoorten zijn dus een stuk beter voor het milieu. Met behulp van deze subsidie wordt het aanschaffen van glas natuurlijk alweer een stuk goedkoper. Bekijk dan ook altijd eerst of er subsidie beschikbaar is in uw gemeente voor u glas gaat kopen.

5. Kijk naar keurmerken

Gaat u glas kopen? Doe dit dan bij voorkeur bij een glaszetter met keurmerk. In dat geval weet u namelijk zeker dat u het beste glas aanschaft. Bovendien krijgt u bij glaszetters met een keurmerk vaak garantie van minimaal vijf jaar. Mocht er in deze periode iets met uw glas gebeuren, dan valt dit dus nog onder de garantie.

6. Schakel een glaszetter in

Lukt het u met deze tips nog steeds niet om het juiste glas te kiezen voor uw huis? Schakel dan eens een glaszetter in. Hij kan bij u langskomen voor een inspectieronde en zo voor uw woning bepalen wat het juiste glas is. Op deze manier maakt u dus nooit een verkeerde keuze!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline