Zo geniet je binnenshuis ook van een hangmat 0

hangmat woning

De meeste mensen denken dat een hangmat met standaard alleen voor buiten is. We genieten de hele zomer van ons relaxmomentje in de tuin op de hangmat. Drinken er een drankje op en doen zelfs af een toe een ontspannen dutje. De zomer is misschien wel de meest relaxte tijd van het jaar. Genoeg vrije tijd om even bij te tanken en het komende jaar weer volop aan de bak te gaan. Als de zomermaanden echter voorbij zijn wordt de hangmat met een kleine teleurstelling in de ogen weer opgeborgen. Zonde toch om elk jaar weer het stof eraf te poetsen? Waarom zouden we hem niet gewoon ook binnenshuis gebruiken? In dit artikel geven we je genoeg inspiratie waardoor jij die hangmat binnen no-time weer van zolder haalt!

Een hangmat neem toch veel te veel ruimte in beslag?

Dit is het eerste wat we denken als we horen dat een hangmat ook gewoon in huis kan. Uiteraard hoeft dit helemaal niet zo te zijn. We zeggen niet dat je gelijk voor een tweepersoonshangmat moet gaan. Een enkele en kleinere variant is voldoende. Bovendien heeft ieder huis wel een ruimte waar niet veel gebruik van wordt gemaakt. Kijk alleen maar eens je woonkamer rond. Hoeveel hoeken worden er niet gebruikt? In deze hoeken past de hangmat gemakkelijk! Voor het ophangen van de hangmat heb je twee keuzes: je kunt hem met een constructie aan de muur of het plafond vastmaken of je kiest voor een hangmat standaard. Let er hierbij wel op dat de constructie ophangen vaak vraagt om het boren van gaten en dat vindt niet iedereen een fijn plan.

hangmat standaard

Waarom een hangmat in huis?

Waarom zou je überhaupt kiezen voor een hangmat in huis? Je hebt immers een bankstel, eetkamerstoelen, misschien zelfs wel een loungestoel en nog een relaxplekje is echt niet nodig. Of wel? Uiteraard heb je gewoon een bankstel maar wat doe je daar eigenlijk op? Grote kans dat je voornamelijk televisie kijkt en juist dat doet het lichaam en geest niet goed. Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer mensen problemen ondervinden met slapen en ook andere lichamelijke- en geestelijke klachten ervaren. De voornaamste reden hiervoor is dat we te druk zijn. We plannen geen rustmomentjes meer voor ons zelf in. Als we niet aan het werk zijn, zijn we druk met het gezin en sociale activiteiten met de familie en als we eindelijk thuis zijn settelen we onszelf direct voor een beeldscherm. Of het nu een televisie- computer of telefoonscherm is, onderzoek wijst uit dat dit de geest geen rust geeft en dat veroorzaakt op langer termijn klachten. Het is veel beter om je lichaam en geest tot rust te brengen door een momentje voor je zelf te nemen. Bijvoorbeeld door het luisteren van muziek of het lezen van een boek in de hangmat. Bovendien helpen de natuurlijke schommelingen van de hangmat mee om je lichaam te laten ontspannen. Een hangmat in huis is dan ook niet alleen een super leuke eyecatcher en sfeermaker, maar ook nog eens enorm goed voor je lichamelijke- en geestelijke gezondheid.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline