Zo geniet je optimaal van je tuin 0

Zo geniet je optimaal van je tuin

Na een lange en koude winter zijn tuinen, terrassen en balkons aan een opknapbuurt toe. Zodra de dagen langer worden en de temperatuur omhoog gaat nemen de meeste mensen de tijd om de wildgroei rond hun huis zomerklaar te maken. Als het eenmaal lente wordt begint alles weer te bloeien en groeien en daar wil je natuurlijk optimaal van genieten. Om ervoor te zorgen dat je ook in de zomer volop kunt genieten van jouw tuin of balkon hebben we het volgende tuinadvies voor je.

Het verzorgen van planten en bloemen in jouw tuin

Natuurlijk hebben bloemen en planten net als wij mensen water nodig om te kunnen overleven. In de winter en lente valt er genoeg regen waar zij zich mee kunnen voeden. Omdat het gedurende de zomer ook bij ons dan steeds warmer wordt is het belangrijk ze extra water te geven. Doe dit het beste ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat, zo nemen de planten namelijk het meeste water op. Als je ze water geeft terwijl de zon schijnt dan verdampt het grootste deel nog voor dat de planten er profijt van hebben. Een goede manier om de grond vochtig te houden is het gebruik van mulch. Je bedekt de bodem met een laag organisch materiaal zoals plantenresten, hooi, gras, compost of een mix hiervan. Op die manier droogt de aarde minder snel uit en de extra voedingsstoffen zorgen voor een gezondere bodem.

Een urban Jungle of strak en modern

Er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden voor jouw tuin of balkon. Online shops die zich specialiseren in tuinartikelen verkopen talloze producten zodat jij jouw domein helemaal naar je eigen smaak kunt inrichten. Liefhebbers van bloemen, planten en natuur kiezen natuurlijk voor veel groen met een mooi grasveld, prachtige bloembakken vol met gekleurde bloemen en planten en bomen voor de nodige schaduw. Met een overkapping op je terras of naast de garage creëer je zo de mooiste urban jungle waar je tijdens lange zomeravonden heerlijk kunt ontspannen. Maar er zijn meer mogelijkheden, wat dacht je bijvoorbeeld van een stedelijk strakke en moderne inrichting van een tuin? Vooral mensen die het moeilijk vinden om hun tuin te onderhouden kiezen voor zo’n concept. Door veel gebruik te maken van materialen zoals tegels en grind en slechts hier en daar groenaccenten krijgt je een compleet andere belevenis. Je kunt vanzelfsprekend ook kiezen voor een combinatie van de verschillende elementen, de keuze is geheel aan jou. Welke materialen en online shops andere klanten gebruikt hebben vertellen zij op luminablog.nl. Aan de hand van hun reviews kun jij de juiste inspiratie voor jouw tuin opdoen.

Wat dacht je van deze tips

Om je een klein beetje op weg te helpen hebben we nog een paar handige tips voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grote regenton of watertank in de tuin? Daarmee vang je al het regenwater op dat er valt en je kunt dat vervolgens gebruiken om jouw planten water te geven. Met het juiste model heb je een leuke tuinaccessoire en je bespaart water en geld. Woon je in een flat met niet zoveel ruimte en wil je toch een groene oase scheppen op je balkon? Dan is de verticale tuin wellicht iets voor jou. Door nuttig gebruik te maken van de muren van je balkon kun je een bonte verzameling bloemen en planten laten groeien. Het staat niet alleen leuk en origineel, het is ook nog goed voor je!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline