Zo kies je de beste verf voor in de keuken 0

Zo kies je de beste verf voor in de keuken

In moderne interieurs zien we steeds minder tegelwerk. We kiezen vaker voor strakke muren. Zo ook in de keuken. Niet gek ook, want een mooie, strakke kleur ziet er prachtig uit in de keuken! Het kan de ruimte helemaal samenbrengen. Muurverf kan helaas wel vlekgevoelig zijn. Bij sommige soorten verf is het zelfs heel lastig om vlekken te verwijderen. Kan je op die manier zelfs onnodige schade aanrichten. Daarom is het belangrijk dat je de juiste muurverf kiest. Want muurverf in de keuken kan natuurlijk wel, maar je moet wel met een aantal dingen rekening houden.

Wil jij jouw keuken een echte make-over geven? En wil je geen tegelwerk meer? Maak dan gebruik van de volgende tips en ontdek de beste verf voor in jouw keuken.

Eenvoudig te reinigen

Een van de belangrijkste punten bij het kiezen van de juiste muurverf voor in de keuken is de mogelijkheid om deze te reinigen. Dat is niet bij elke verf het geval. Besef goed dat het nu eenmaal onvermijdelijk is dat er een keer gespetterd gaat worden. Dan is het wel zo prettig als je hier eenvoudig een doekje over kunt halen. Kies daarom voor muurverf zoals Sigmapearl Clean Matt. Dit is zeer kwalitatieve verf die geprijsd wordt omdat het zo goed en eenvoudig gereinigd kan worden. Door een speciale technologie in de verf is de verf afwasbaar. Let er wel op dat je minstens twee lagen verf aanbrengt hiervoor en dat je de verf eerst 30 dagen laat drogen.

Vraag om extra informatie

Vind je het lastig om een keuze te maken? Vraag dan om extra informatie in de winkel of in de webshop. Een verfspeciaalzaak beschikt over genoeg kundige medewerkers die jou te woord kunnen staan. Zo kunnen jullie samen op zoek naar de perfecte verf voor jouw keuken.

Bereid je van tevoren wel alvast goed voor door het aanbod te bekijken en jouw persoonlijke wensen op een rijtje te zetten. Dat maakt de zoektocht al een stuk gemakkelijker en zo bespaar je eenvoudig extra tijd.

Kies voor extra bescherming

Er zijn ook bepaalde plekken in de keuken die om extra bescherming vragen. Denk bijvoorbeeld aan de muur boven de wasbak of het fornuis. De kans is groter dat hier vuil op terecht komt. Het doet natuurlijk al goed om reinigbare verf te gebruiken, maar het is soms ook verstandig om deze plekken nog wat extra bescherming te bieden. Bijvoorbeeld met een coating. Zo weet je zeker dat de muren mooi blijven en dat ze vet en vuil af zullen stoten. Het reinigen van de keuken wordt zo een fluitje van een cent. Even een doekje over de muren halen en alles is weer schoon. En belangrijker nog: je hoeft je geen zorgen meer te maken over de kwaliteit van de verf. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline