Zo maak je een zonnescherm schoon! 0

Zo maak je een zonnescherm schoon!

Heb je een zonnescherm? Dan heb je hier waarschijnlijk flink voor in de buidel getast. Dus wil je er alles aan doen om er zo lang mogelijk van te genieten! De levensduur verlengen begint met het goed schoonhouden van je product. Hoe je dat doet? Dat leggen we je in dit artikel stapsgewijs uit!

1. Vuil wegborstelen

Neem allereerst een zachte schone borstel. Rol het doek volledig uit en borstel los vuil weg. Dit geldt zowel voor het doek als de bak en armen. Wanneer het doek alleen een beetje vuil is, is dit vaak voldoende. Zitten er vlekken in het doek? Dan zal je nog even door moeten poetsen, zie stap twee.

2. Lauw water

Probeer vlekken op het doek of de kunststof onderdelen altijd eerst met lauw water weg te poetsen. Belangrijk is dat je hierbij een zachte spons of borstel gebruikt. Je wilt het doek immers niet stuk schrobben. Zijn de vlekken nog steeds zichtbaar? Ga dan door naar de volgende stap.

Lauw water

3. Schoonmaakmiddelen

Geeft schoonmaken met lauw water onvoldoende resultaat? Dan kan je het nog proberen met zeep en biotex. Ga wederom voorzichtig te werk met een zachte spons of borstel. Laat het sopje 15 minuten intrekken. Spoel het doek, de bak en de armen vervolgens grondig af met een tuinslang.

Let op!

Wat je ook doet, gebruik nooit een hogedrukreiniger. Dit kan flink schade aan zowel het doek als de armen aanrichten. Let er ook altijd op dat het zonnescherm volledig gedroogd is voor je deze sluit. Doe je dit niet? Dan kan er schimmel op het doek ontstaan. Een schoonmaaksessie plan je dan ook het best in op een zonnige zomerdag.

Onderhoud

Naast schoonmaken is ook regelmatig onderhoud goed voor de levensduur van je zonnescherm. Smeer daarom eens per jaar alle onderdelen van  je zonnescherm in met droogsmeermiddel. Denk daarbij aan scharnieren, rubbers, geleidingsblokken en geleidingsprofielen. Zorg er altijd voor dat er geen resten achterblijven. Dit kan namelijk vlekken op het doek veroorzaken.

Geschreven in opdracht van onlinezonneschermen.nl

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline