Zo maak jij jouw tuin zomerproof! 0

tuin zomerproof maken

Langzaam gaan we weer richting de zomer. De afgelopen weken hebben we al een aantal dagen gehad dat de temperatuur boven de 22 graden lag en er een stralende zon te zien was. Op deze dagen heb je misschien al eens nagedacht over je tuin. Vaak zien we dat mensen na de zomer de tuin een beetje verwaarlozen. Dat is ook te begrijpen want in de winter kom je er toch niet al te vaak. Nu de zomer weer voor de deur staat is het zaak om je tuin weer helemaal klaar te maken voor het lekkere weer en de dagen dat je lekker op je terras kunt zitten. Wij geven je alvast een aantal tips zodat je je tuin zomerproof kunt maken.

Planten maken de tuin

Bij een tuin horen natuurlijk planten. Of je nu een mooi gazon hebt of vooral een betegelde tuin, planten mogen absoluut niet ontbreken. Om je tuin zomerproof te maken kun je beginnen met het weghalen van planten die de winter niet hebben overleefd. We hebben in de winter een aantal flink koude periodes gehad en niet elke plant kan daar even goed tegen. Gelukkig kan al het groenafval in de groene bak en is het meteen opgeruimd. Als je toch bezig bent kun je meteen al het onkruid weg halen.

Nu je wat ruimte in de tuin hebt kun, je gaan shoppen voor nieuwe planten. Als je nieuwe planten aan wilt gaan schaffen, is dit absoluut de periode om het te doen. Bij tuincentra, bouwmarkten en zelfs bij enkele supermarkten vliegen de actie’s voor binnen- en buitenplanten je om de oren. Profiteer daar dus van want straks heb je in de zomer een mooi bloeiende tuin voor weinig geld.

planten plaatsen

Meubels in de tuin

Iedereen heeft wel een plek in de tuin waar je lekker van de zon kunt genieten. Of je nu een uitgebreide loungeset hebt of gewoon een tafel met een paar comfortabele tuinstoelen, als de zon schijnt, kun je niks anders dan genieten. Meubels in je tuin fleuren de tuin op. Zo kun je op een andere plek in je tuin een zitje maken of kun je een speeltoestel neerzetten voor de kinderen.

Een klassieker die je in veel tuinen tegen komt, is een tuinbankje. Tuinbankjes zijn eenvoudig in elkaar te zetten en zijn niet duur. Voor weinig geld fleur je dus je tuin op met een extra zithoek. Je kunt een bankje in de bouwmarkt kopen, maar het kan ook eenvoudig online. Een tuinbankje kopen bij Tuinmeubelen.nl is echt een tip die we iedereen mee willen geven.

Creëer een plek waar je je thuis voelt

Hoe gezellig je een tuin maakt, heb je helemaal zelf in de hand. Met planten en een zithoek heb je alles wat je nodig hebt, maar je kunt nog zo veel meer doen om je tuin helemaal eigen te maken. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar leuke schilderijtjes en hangertjes die je aan de muur kunt hangen of potjes en glazen die je op tafel kunt zetten. Dit zorgt er voor dat je je helemaal thuis voelt in je eigen tuin.

Op zomeravonden is je tuin natuurlijk de perfecte plek om een hapje te eten. Gezellig met vrienden of familie barbecueën is een van de populairste activiteiten in de zomer. Het is dus slim om nu alvast na te denken of je wel een barbecue hebt of dat je barbecue van vorig jaar nog een jaartje mee kan. Wanneer je nu een nieuwe barbecue koopt ben je in ieder geval goedkoper uit dan straks in de zomer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline