Zó moet je jouw keuken willen vandaag de dag 0

Mooie keuken

Hoe creëer je een praktische keukeninrichting? Het wordt intensief gebruiken en zelfs de kleine foutjes in de keukeninrichting kom je dan ook iedere dag tegen. Om dit te voorkomen is het nodig om van te voren goed te brainstormen over de inrichting van je keuken.

Tegenwoordig gaan de meeste mensen mee met de meest recente keukentrends, De laatste jaren mag je keuken meer gezien worden dan ooit. Daarom kiezen we vaker voor een stijlvolle keuken zodat deze gelijk aanvoelt als een tweede woonkamer. Wij zetten graag een paar handige tips voor je op een rijtje waardoor ook jij de ideale keuken kan creëren. 

Wonen en koken worden één

Zoals we net zeiden wil je de keuken laten aanvoelen als tweede woonkamer. De keuken is dan ook niet langer meer een afgesloten ruimte maar juist een verlenging van de woonkamer. Zo’n ‘woonkeuken’ bestaat vaak uit twee delen, zo vind je tegen de muur de gootsteen met de losse apparaten en daartegenover vind je het kookeiland. Dit geeft extra ruimte om te koken en dus automatisch om meer ontspannen te werk te gaan. Daarnaast is je bar of eettafel het verlengde van het kookeiland.

Aangezien je hier vaker tijd zal gaan doorbrengen is het ook zeker niet onbelangrijk om wat leuke accessoires toe te voegen. Haal bijvoorbeeld de natuur naar binnen door planten neer te zetten of laat leuke foto’s maken en hang deze op door middel van bijvoorbeeld een  photo hanging rails, dit zorgt er voor dat je meerdere foto’s tegelijk kunt ophangen zonder dat het er te chaotisch uit komt te zien.

Moderne keuken

Strakke designs zie je al jaren terugkomen, zo zie je tegenwoordig veel volledig greeploze keukens. Met de nieuwe technieken kun je ervoor zorgen dat je alle lades opent door bijvoorbeeld er zachtjes op te drukken. Voor een extra ruimtelijk effect in de keuken laat je de onderste keukenkastjes zweven. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect omdat de vloer onder de kasten nog steeds zichtbaar is. Een andere optie is om de kasten en/of apparatuur in de muur te laten bouwen.

Vloer: kies voor stijl én gemak

Ook de vloer in je keuken moet natuurlijk afgestemd zijn op het doel: je moet er mogen knoeien af en toe, en de vloer moet natuurlijk ook matchen met de rest van de woning. Kies daarom vanzelfsprekend niet voor een tapijtvloer of echte houten vloer, maar ga voor een vloer die eenvoudig te reinigen is en tegen een spetter kan zo nu en dan. Laminaat, PVC vloeren, gietvloeren en tegels zijn aan te raden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline