Zo schilder jij als een professional 0

Zo schilder jij als een professional

Het meeste schilderwerk in en rond het huis wordt door de bewoners zelf gedaan. Iedereen heeft vast al eens een tuinhekje voorzien van een nieuwe kleur of de muren in het huis opgefrist met een nieuwe laag verf. Zelf schilderen is namelijk geen enkel probleem want iedereen kan het. We hebben een aantal tips verzameld zodat je volgende schilderwerk eruit gaat zien alsof het door een professioneel schilder is gedaan.

Zorg ervoor dat de muur klaar is om geschilderd te worden

Voor je de verfroller erbij kunt gaan pakken, zijn er eerst een aantal zaken die je moet regelen. Wanneer je begint met schilderen moet de muur of een ander oppervalk daar namelijk wel klaar voor zijn. Inspecteer het oppervlak goed en verwijder eventuele loszittende verf. Vervolgens kun je alle gaten opvullen met kit of vuller.

Kijk van te voren ook goed of je voorstrijk nodig hebt. Voorstrijk heb je nodig als je muren gaat schilderen die licht poederen of een zuigende ondergrond hebben. Als je namelijk meteen gaat schilderen, trekt de verf in de muur en dat geeft een lelijk resultaat. Om dus te voorkomen dat je meerdere lagen verf op de muur moet gaan aanbrengen, kun je het beste de muur voorzien van voorstrijk.

Muren kunnen soms vuil zijn voor je gaat schilderen. Om er voor te zorgen dat de verf goed blijft zitten en mooi opdroogt, kun je de muur eerst ontvetten. Ontvetten kan met ammoniak of producten als St. Marc en Universol.

Koop de juiste verf

Uiteraard is de kleur van de verf belangrijk, hij moet wel bij de rest van je huis passen natuurlijk. Ook de soort verf is belangrijk. Verf wordt namelijk speciaal gemaakt voor de ondergrond waar de verf op komt. Er is dus speciale verf voor hout, maar ook voor binnen- en buitenmuren. Let daar dus goed op. Wanneer je verf voor hout op de muur aanbrengt, kan de verf na het drogen los laten.

Om de juiste verf te vinden kun je uren rondlopen in de bouwmarkt, maar ook online vind je een aantal online verfwinkels. Op bijvoorbeeld Colorstore.nl vind je alle soorten verf van alle bekende merken en dat tegen een aantrekkelijke prijs. Kijk zeker even naar de huidige aanbiedingen want zo kunt je een mooie som geld besparen.

Koop de juiste verf

Koop de juiste materialen

Niet alleen de verf zorgt voor een mooi resultaat, ook het materiaal waar je mee gaat schilderen is belangrijk. De kwaliteit van je schilderwerk hangt echt af van je materiaal. Ga dus niet bezuinigen op kwasten en rollers want een goede kwast is het halve werk.

Zorg ook dat je genoeg materialen in huis hebt. Het is beter om een rol schilderstape meer te hebben dan te weinig. Bij alle bouwmarkten kun je materiaal wat je niet hebt gebruikt gewoon weer terug inleveren.

Ga netjes te werk

Een professionele schilder mag dan een zeer vaste hand hebben, jij hebt dat misschien niet. Gebruik dus altijd schilderstape om je kozijnen of andere plekken af te plakken waar geen verf mag komen. Wanneer je tijdens het schilderen net iets meer de tijd neemt om alles netjes af te werken, zit je later niet tegen dat ene plekje te kijken wat niet netjes is.

Zorg dat je altijd genoeg verf gebruikt en laat de voorstrijk en verflaag goed drogen voor je de volgende laag aanbrengt. Voor een mooi resultaat is een muur twee keer schilderen het beste. Zelfs als op de pot staat dat het in een keer dekt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline