Zo verhoog je de privacy in jouw achtertuin! 0

privacy schutting

Een tuin met privacy, is aangenaam! Ontspannen genieten van de buitenlucht, zonder gestoord te worden door nieuwsgierige blikken van je omgeving. Wanneer net dat ene plekje net niet genoeg privacy biedt, is dat jammer. Hoe verhoog je de privacy in jouw achtertuin?

Het beplanten van je tuin

Kies bij het beplanten van jouw tuin, plaatsen waar je inkijk hebt. Je kunt voor groenblijvers kiezen, die winterhard zijn. Wanneer je alleen maar de lente tot aan de herfst het dichtgegroeid wilt hebben, kun je ook voor struiken kiezen die niet het hele jaar door groen blijven. Heb je de mogelijkheid om een boom te plaatsen in jouw tuin? Dan behoort dat ook tot een mogelijkheid om je privacy te verhogen. Verdiep je vooraf in soorten struiken, hagen of bomen, voordat je tot een aankoop overgaat. Je wil gedoe met je buren uiteraard voorkomen. Daarom kun je het beste na goed overleg met je buren, mogelijk de bomen gaan planten in jouw tuin. Groen in je tuin zorgt niet alleen voor privacy, maar is ook rustgevend.

Beschutting

Privacy in jouw tuin, verhoog je sowieso door het plaatsen van een schutting. Een snelle groene schutting om je privacy te verhogen, is de hedera schutting! Het is een schutting die als haag ook in de winter groen blijft. Het is een onderhoudsvriendelijke beschutting en is praktisch ziektevrij. Je kunt deze beschutting tegen betongaas plaatsen, maar ook tegen een bestaande schutting. Wil je liever jouw tuin meer privacy geven door een houten schutting? Dan heb je verschillende keuzemogelijkheden.

  • geïmpregneerde houten schutting planken
  • hardhouten schutting
  • schutting met schors planken
  • tuinschermen van hout
  • composieten schutting

Hierboven staan enkele voorbeelden van materiaalsoorten schuttingen. Voor meer informatie over deze schuttingen verwijzen we je door naar tuinspeciaalzaken of bouwmarkten. Let bij het plaatsen van een schutting goed op de erfgrens. Deze kun je eventueel opvragen bij de gemeente waar je woont. Het materiaal van de schutting bepaald de verhoging van je privacy. Let op de manier waarop je de planken van je schutting plaats, zo kun je met horizontale planken privacy verhogen in je tuin. Je hebt dan minder kieren waar doorheen gegluurd zou kunnen worden.

hedera schuttingOverkapping

Heb je alles geprobeerd, maar mis je nog net dat stukje privacy in jouw tuin, door bijvoorbeeld de achterburen die vanaf hun balkon zo je tuin in kijken? Dan is een overkapping de ideale oplossing. Je kunt bijvoorbeeld op een praktische manier een pergola plaatsen, waar je een klimplant overheen laat groeien. Het kost iets onderhoud, doordat je de pergola moet onderhouden en de klimplanten moet begeleiden. Pergola’s met overgroeiende klimplanten zorgen voor extra schaduw in je tuin. Je kunt ook met schaduwdoeken of parasols aan de slag, om een tijdelijke overkapping te realiseren. Een mooi groot zonnescherm vanuit de muur automatisch naar beneden laten zakken, bied ook privacy. Je kunt er knus onder zitten, verborgen voor je buren.

Buitenkamer

Buitenkamers zijn steeds populairder, door onder anderen de privacy die ze bieden. Het is een gezellige plek in je tuin met overkapping. Buitenkamers hebben meestal een strakke vormgeving, met vele aspecten die doen lijken of je in een woonkamer zit. Zo kun je er een buitenhaard in plaatsen. De privacy die een buitenkamer bied, komt door de overkapping en de zijwanden. Naast het feit dat een buitenkamer de privacy in jouw tuin verhoogt, heeft het als voordeel dat je langer buiten kunt blijven zitten. Je zit droog en beschut bij bijna alle weersomstandigheden en bij warme zomers zit je heerlijk in de schaduw.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline