De douche wordt steeds belangrijker in de badkamer 0

de douche wordt steeds belangrijker.v2

Het ligbad is verleden tijd. Mensen zijn steeds drukker en hebben alsmaar minder tijd om hun bad vol te laten lopen met stomend heet water, rustgevend badzout en een vrolijke badeend. Het moet allemaal snel, sneller, snelst. Een douche biedt dan al gauw de ultieme oplossing.

Herken je ze nog? Die authentieke, grote ligbaden op pootjes? Ze waren de blikvanger in ieders huis of badkamer. De laatste jaren zijn er veel verschillende soorten en maten van dit ligbad verschenen. Tegenwoordig kun je zelfs badderen terwijl je naar een ingebouwde televisie kijkt. Maar wie heeft daar nog tijd voor, in de snel veranderende economie van ‘tijd kost geld’ en drukke banen, de opvoeding van kinderen en slopende vrijetijdshobby’s. Een vluchtige sprong onder de douche is dan vaak veel makkelijker.

Lage kosten, meer ruimte

Maar niet alleen is douchen makkelijker, een douchecabine scheelt ook een heleboel meer ruimte in je badkamer. Daarnaast vergt het installeren van een bad meer vakkennis en is het daarom duurder om te plaatsen dan een douchecabine of douchewand. Deze zijn eenvoudig te plaatsen en te installeren en de kosten zijn goed te overzien.

Douchewand of douchecabine?

Als je eenmaal de keuze hebt laten vallen op het plaatsen van een douche, kom je terecht bij de volgende vraag. Wil je een douchewand of een douchecabine? Het grootste verschil tussen die twee is dat een cabine vaak over een eigen bodem beschikt met een afvoerputje en een douchewand heeft dat niet. Een douchecabine is dus een stukje exclusiever dan een wand, maar een douchewand is daarentegen makkelijker en voordeliger om te plaatsen. Je kunt kiezen voor een inloopdouche, of een vrijstaande wand van glas of steen.

De douchemogelijkheden zijn ondenkbaar en eindeloos. Zo kun je van elke douchebeurt een kalmerende en aangename ervaring maken. Wanneer je een uitgebreide collectie douchewanden zoekt zou je bijvoorbeeld kunnen kijken bij verschillende badkamer websites.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline