Koelkast en vriezer 0

koelkast en vriezer

Geen deur in huis gaat zo vaak open en dicht als de deur van de koelkast. Achter die deur schuilt tegenwoordig meer technologie dan je op het eerste gezicht ziet. Neem je een inbouwmodel, een vrijstaande, een side-by-side koelkast? Dat hangt af van hoe je leeft en kookt…

Weinig ruimte

Is er weinig plaats in je keuken of heb je niet zoveel koelruimte nodig, dan kies je voor een kleinere koelkast met één deur. Denk er wel aan dat dergelijke modellen slechts een klein vriesvak hebben en niet geschikt zijn voor het invriezen van vers voedsel. Dit probleem is natuurlijk opgelost wanneer je naast een onderbouwkoelkast een onderbouwvriezer plaatst.

Of juist veel ruimte?

Dan is een side-by-side koelkast zeker een overweging. Het voordeel van de moderne ‘Amerikaanse’ koelkasten – zoals ze in de volksmond heten – is dat ze een groot en makkelijk toegankelijk vriesgedeelte hebben, waarbij je over het algemeen ook nog kunt kiezen voor een ijsblokjesmaker. Dit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld veel water drinkt.

Trends

Mag de koelkast best een beetje opvallen, dan zou je kunnen kiezen voor een vrijstaande koelkast, in een trendkleur gespoten. Minder functioneel, maar wel een eyecatcher. Zo levert Boretti een systeem waar je zelfs je eigen print op kunt laten plakken: je eigen, gepersonaliseerde koelkast, zoals niemand anders hem heeft.

Binnenwerk

Mooi aan de buitenkant, maar ook mooi aan de binnenkant: zijn koelkasten met een volledig rvs of aluminium interieur. Glazen platen, fraaie roosters, handige opbergbakken en zelfs elektrisch in hoogte verstelbare legplanken: het hoort allemaal tot de moderne mogelijkheden.

Het binnenwerk

Naast mooi worden koelkasten en vriezers ook steeds efficiënter aan de binnenkant. Zo lanceerden Bosch en Siemens de Easy Store: een koelkast met laden in plaats van schappen. In de deur zit geen flessenrek, maar in de onderste lade kunnen acht flessen of drinkpakken rechtop worden bewaard.

Technische snufjes

Ook zien we diverse nieuwe technologieën met evenzoveel trendy namen. Zo is No Frost een systeem dat lucht droogt en zo rijpvorming tegengaat. Op deze manier hoef je de vriezer minder vaak of zelfs helemaal niet meer te ontdooien.

Stop Frost zorgt ervoor dat je het deksel van de vrieskist na sluiting meteen weer kunt openen. Het BioFresh-systeem zorgt voor een temperatuur van net boven het vriespunt en een ideale vochtigheidsgraad waardoor fruit, groenten, vlees en vis hun vitamines en smaak tot drie keer langer bewaren. De nul graden zone is net zoiets; een aparte zone in het koelgedeelte met een temperatuur van nul tot drie graden waar je de vochtigheid aanpast naargelang de voedingswaren die je erin wilt bewaren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline