Een kijkje achter de gordijnen 0 2072

kijkje achter de gordijnen.v2

Gordijnen! Wie houdt er nu niet van in de winter. Op een koude avond is er niets gezelliger dan de wereld buiten te sluiten en het binnen gezellig en warm te maken. Gordijnen zijn een heel belangrijk onderdeel van het interieur. Zo maar een lap voor de ramen hangen, daar komen we anno 2014 niet meer mee weg. Lees nu alles over de laatste trends omtrent gordijnen en hoe je deze op een correcte manier verwerkt in je interieur.

Gordijnen hebben een grote impact op je interieur. Als de gordijnen gesloten zijn is het een heel groot vlak in de kamer, dat kan niet anders dan veel aandacht trekken. Daarom is het belangrijk te bepalen welk soort gordijnen je zoekt.

Is het puur bedoeld als vitrage om gluurders buiten het huis te houden? Bedenk dan dat zelfs de dunste vitrage een effect hebben op je woonkamer. Als de zon schijnt, verlicht je de kamer met een zee van kleur. Zo kun je zelfs op de donkerste winterdagen nog een zonnige gloed in je kamer bereiken!

Vitrage licht heel de kamer op!

Je kunt echter ook op zoek zijn naar een dik gordijn die niet alleen de kijk in de kamer ontneemt, maar tevens geluid en kou buitensluit. Geweven gordijnen van een goede kwaliteit kunnen voor een forse besparing van je energierekening zorgen. Sluit daarom ’s avonds de gordijnen en geef de kou geen kans om binnen te dringen.

Belangrijk blijft om te kijken naar het dessin van het gordijn. Besef dat een druk gebloemd gordijn in de kamer alle aandacht naar zich toe zal trekken. Niet per se nadelig, maar in een kleine ruimte kan het soms te dominerend overkomen. Kies dus in geval van een kleine ruimte liever voor effen gordijnen met een lichte tint. Dit werkt verruimend.

In een grote ruimte kun je echter wél wegkomen met een gordijn met een aanwezig dessin. Het wordt nu een net zo belangrijk onderdeel als bijvoorbeeld je bank. Combineer daarom het gordijn altijd goed met de rest van de meubels zodat er een harmonieus geheel ontstaat. Prima dat je voor een druk gordijn kiest, houdt dan echter wel het vloerkleed en de bank rustiger van dessin. Daarnaast is het belangrijk hoe dat je de gordijnen ophangt. Architectonische foutjes met de ramen zijn heel erg goed te corrigeren door het juist plaatsen van de gordijnen.

Hier enkele tips:

Te smalle ramen: laat de gordijnen een klein stukje over de ruit hangen en het grotere gedeelte over de muur. Je suggereert dat de ramen breder zijn.

Te hoge ramen: kies niet alleen voor gordijnen aan de zijkanten van het raam. Plaats boven het raam ook een volant. Ogenschijnlijk lijkt het raam nu minder hoog, omdat het gordijn op het oog naar beneden getrokken wordt.

Gordijnen kunnen de vorm van ramen corrigeren

Te lage ramen: plaats het gordijn niet op dezelfde hoogte als waar het raam stopt. Hang deze gerust 20/30 cm hoger en trek zo de aandacht richting het plafond. Je raam zal er aanzienlijk hoger door lijken!

Te brede ramen: maak je smaller door de gordijnen grotendeels over de ruiten de laten vallen en minder over de muur. Zo wordt het naar-buiten-kijk gedeelte veel kleiner en lijkt het raam minder massaal.

De trends die we de laatste tijd zien in de wereld van raambekleding is wisselend. Niet alleen gordijnen spelen natuurlijk een rol, ook raambekleding in de vorm van shutters nemen een steeds grotere plaats in. Als we puur naar gordijntrends kijken, zie ik opvallend veel gordijnen met een bijzondere vormgeving. De kleur en het dessin is rustig maar de vormgeving des te mooier! Zo kwamen wij steeds vaker gordijnen tegen gemaakt van plissé-stof of een gelaagde stof. En ook de gordijnen met het ombré-effect mogen niet onvermeld blijven.

Apart en geeft nét dat beetje extra smaak aan je interieur!

bron: Woonaanrader.nl

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De ontspanningsbadkamer 0 702

ontspanningsbadkamer

Eigenlijk is de stap van een comfortabele doucheruimte naar een luxe ontspanningsruimte niet zo groot. Met een paar kleine wijzigingen ontstaat eenvoudig ruimte voor een stoomcabine, luxe bad of zelfs whirlpool. Binnen de kortste keren heb je je eigen wellness ruimte aan huis.

Spelen met de ruimte, om ruimte te scheppen

Het klinkt wat gek, maar de eerste stap naar een badkamer om te relaxen is … het verplaatsen van een deur. De meeste badkamerdeuren zitten namelijk niet in een dragende wand. Op deze manier ontstaat ruimte voor het plaatsen van (bijvoorbeeld) een tweepersoons stoom-douchecabine. Tegelijk blijft zo aan de andere kant van de badkamer voldoende oppervlak over voor het plaatsen van een zeshoekig bad of whirlpoolbad.

Door de diagonale opstelling blijft er genoeg ruimte voor een grote tweepersoons wastafel en een zitbankje. Een designradiator kan tevens als handdoekwarmer dienst doen. Een verwarmde spiegel voorkomt dat bij gebruik van de stoomcabine of whirlpool het glas beslaat.

Stoom

Hoewel ventilatie natuurlijk op de eerste plaats staat, is het in een ruimte waar zo veel stoom vrijkomt, verstandiger om tot aan het plafond te tegelen. Denk ook eens aan het aanleggen van een geluidsinstallatie. Er is audioapparatuur speciaal voor natte ruimten en het completeert de luxe van deze badkamer absoluut.

Extra elektra

Wie voor een weldadige badruimte kiest, moet zich wel realiseren dat daarvoor speciale voorzieningen nodig zijn. Er moet in elk geval bekend zijn hoe groot de warmwatervoorziening is en of dat voldoende is. Verder heb je een aparte stoppengroep in de meterkast nodig voor de stroom die de whirlpool in werking zet. Een goede vakman weet wat nodig is om onbekommerd en veilig van de badkamer te genieten.

Ook comfort op de vloer

Informeer ook naar de mogelijkheid van vloerverwarming. Wanneer je de badkamer gebruikt om lekker te luieren in de whirlpool en stoomcabine, dan wil je daarbij natuurlijk graag warme voeten houden

Bron: Wonentrends.nl

Behang 0 383

behang

Al in de middeleeuwen werden muren bekleed met kleden en doeken. Later werd dit gevolgd door de nu meer gangbare materialen als papier, katoen en zijde. In de jaren zestig en zeventig had behang zijn hoogtepunt en waren drukke en kleurrijke prints het gevolg van deze geestverruimende periode.

En nu, nadat na de jaren ’70 behang een aantal decennia uit de gratie is geweest, is het weer helemaal terug van weggeweest en is er voor iedereen een behang naar smaak te vinden.

Genoeg keuze

Behang is in elk gewenst dessin te vinden; bloemenprints, streepjes, ruitjes, bling-bling, zelfs fotobehang is mogelijk. Maar ook voor wie het rustig wil houden, is er een behang naar wens te vinden.

Behang is bovendien te verkrijgen in allerlei verschillende materialen. Relatief nieuw is glasvezelbehang. Het is sterk en vrij dik behang en het heeft een reliëf van gevlochten glasvezel. Doordat het zo duurzaam is, is het vooral gewild in ruimtes waar veel geleefd wordt. Dit behang kan namelijk goed tegen een stootje!

Het nadeel is dat glasvezelbehang slechts in een beperkt aantal kleuren te verkrijgen is, maar met verf is het in iedere gewenste kleur te schilderen.

Ook behang in je keuken of badkamer kan weer. Neem dan wel behang dat waterbestendig is, zoals vlies- of vinylbehang. Je kunt dit behang alleen niet altijd overschilderen, dus zul je al direct de juiste kleur moeten kiezen.

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor ‘gewoon’ behang dat je overschildert met afwasbare verf, zodat vlekken makkelijk te verwijderen zijn.

Zelf behangen

En heb je dan eindelijk een keuze kunnen maken, dan kan het behangen beginnen. Belangrijk is natuurlijk dat je genoeg behang en lijm in huis hebt. Niets is zo vervelend als dat je halverwege het behangen erachter komt dat je te kort komt. Zorg er ook voor dat voordat je gaat behangen, het oude behang en eventuele oneffenheden zoveel mogelijk van de muur verwijderd zijn.

Je kunt natuurlijk iemand inhuren om het behangwerk voor je te doen, maar je hoeft echt geen twee rechterhanden te hebben om te kunnen behangen. Tegenwoordig is er zelfs Smartpaper op de markt dat het behangen een stuk simpeler maakt!

Met Smartpaper heb je geen behangtafel meer nodig, want de lijm hoeft niet op het behang gestreken te worden, maar rechtstreeks op de muur. Geen gestoei dus meer met behang dat overal tegenaan plakt, behalve tegen de muur… Behang erop, goed aandrukken en klaar! En ben je er na een tijd op uitgekeken? Je haalt het behang er zo weer af. Zonder dat je daarvoor een stoomapparaat, afweekmiddel of plamuurmes nodig hebt.

Het moge nu duidelijk zijn; zelfs met twee linkerhanden is je ruimte binnen een handomdraai in iedere smaak te behangen!

Meest populaire berichten

Editor Picks