Een kijkje achter de gordijnen 0

kijkje achter de gordijnen.v2

Gordijnen! Wie houdt er nu niet van in de winter. Op een koude avond is er niets gezelliger dan de wereld buiten te sluiten en het binnen gezellig en warm te maken. Gordijnen zijn een heel belangrijk onderdeel van het interieur. Zo maar een lap voor de ramen hangen, daar komen we anno 2017 niet meer mee weg. Lees nu alles over de laatste trends omtrent gordijnen en hoe je deze op een correcte manier verwerkt in je interieur.

Gordijnen hebben een grote impact op je interieur. Als de gordijnen gesloten zijn is het een heel groot vlak in de kamer, dat kan niet anders dan veel aandacht trekken. Daarom is het belangrijk te bepalen welk soort gordijnen je zoekt.

Is het puur bedoeld als vitrage om gluurders buiten het huis te houden? Bedenk dan dat zelfs de dunste vitrage een effect hebben op je woonkamer. Als de zon schijnt, verlicht je de kamer met een zee van kleur. Zo kun je zelfs op de donkerste winterdagen nog een zonnige gloed in je kamer bereiken!

Vitrage licht heel de kamer op!

Je kunt echter ook op zoek zijn naar een dik gordijn die niet alleen de kijk in de kamer ontneemt, maar tevens geluid en kou buitensluit. Geweven gordijnen van een goede kwaliteit kunnen voor een forse besparing van je energierekening zorgen. Sluit daarom ’s avonds de gordijnen en geef de kou geen kans om binnen te dringen.

Belangrijk blijft om te kijken naar het dessin van het gordijn. Besef dat een druk gebloemd gordijn in de kamer alle aandacht naar zich toe zal trekken. Niet per se nadelig, maar in een kleine ruimte kan het soms te dominerend overkomen. Kies dus in geval van een kleine ruimte liever voor effen gordijnen met een lichte tint. Dit werkt verruimend.

In een grote ruimte kun je echter wél wegkomen met een gordijn met een aanwezig dessin. Het wordt nu een net zo belangrijk onderdeel als bijvoorbeeld je bank. Combineer daarom het gordijn altijd goed met de rest van de meubels zodat er een harmonieus geheel ontstaat. Prima dat je voor een druk gordijn kiest, houdt dan echter wel het vloerkleed en de bank rustiger van dessin. Daarnaast is het belangrijk hoe dat je de gordijnen ophangt. Architectonische foutjes met de ramen zijn heel erg goed te corrigeren door het juist plaatsen van de gordijnen.

Hier enkele tips:

Te smalle ramen: laat de gordijnen een klein stukje over de ruit hangen en het grotere gedeelte over de muur. Je suggereert dat de ramen breder zijn.

Te hoge ramen: kies niet alleen voor gordijnen aan de zijkanten van het raam. Plaats boven het raam ook een volant. Ogenschijnlijk lijkt het raam nu minder hoog, omdat het gordijn op het oog naar beneden getrokken wordt.

Gordijnen kunnen de vorm van ramen corrigeren

Te lage ramen: plaats het gordijn niet op dezelfde hoogte als waar het raam stopt. Hang deze gerust 20/30 cm hoger en trek zo de aandacht richting het plafond. Je raam zal er aanzienlijk hoger door lijken!

Te brede ramen: maak je smaller door de gordijnen grotendeels over de ruiten de laten vallen en minder over de muur. Zo wordt het naar-buiten-kijk gedeelte veel kleiner en lijkt het raam minder massaal.

De trends die we de laatste tijd zien in de wereld van raambekleding is wisselend. Niet alleen gordijnen spelen natuurlijk een rol, ook raambekleding in de vorm van shutters nemen een steeds grotere plaats in. Als we puur naar gordijntrends kijken, zie ik opvallend veel gordijnen met een bijzondere vormgeving. De kleur en het dessin is rustig maar de vormgeving des te mooier! Zo kwamen wij steeds vaker gordijnen tegen gemaakt van plissé-stof of een gelaagde stof. En ook de gordijnen met het ombré-effect mogen niet onvermeld blijven.

Apart en geeft nét dat beetje extra smaak aan je interieur!

bron: Woonaanrader.nl

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline