Behang 0 384

behang

Al in de middeleeuwen werden muren bekleed met kleden en doeken. Later werd dit gevolgd door de nu meer gangbare materialen als papier, katoen en zijde. In de jaren zestig en zeventig had behang zijn hoogtepunt en waren drukke en kleurrijke prints het gevolg van deze geestverruimende periode.

En nu, nadat na de jaren ’70 behang een aantal decennia uit de gratie is geweest, is het weer helemaal terug van weggeweest en is er voor iedereen een behang naar smaak te vinden.

Genoeg keuze

Behang is in elk gewenst dessin te vinden; bloemenprints, streepjes, ruitjes, bling-bling, zelfs fotobehang is mogelijk. Maar ook voor wie het rustig wil houden, is er een behang naar wens te vinden.

Behang is bovendien te verkrijgen in allerlei verschillende materialen. Relatief nieuw is glasvezelbehang. Het is sterk en vrij dik behang en het heeft een reliëf van gevlochten glasvezel. Doordat het zo duurzaam is, is het vooral gewild in ruimtes waar veel geleefd wordt. Dit behang kan namelijk goed tegen een stootje!

Het nadeel is dat glasvezelbehang slechts in een beperkt aantal kleuren te verkrijgen is, maar met verf is het in iedere gewenste kleur te schilderen.

Ook behang in je keuken of badkamer kan weer. Neem dan wel behang dat waterbestendig is, zoals vlies- of vinylbehang. Je kunt dit behang alleen niet altijd overschilderen, dus zul je al direct de juiste kleur moeten kiezen.

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor ‘gewoon’ behang dat je overschildert met afwasbare verf, zodat vlekken makkelijk te verwijderen zijn.

Zelf behangen

En heb je dan eindelijk een keuze kunnen maken, dan kan het behangen beginnen. Belangrijk is natuurlijk dat je genoeg behang en lijm in huis hebt. Niets is zo vervelend als dat je halverwege het behangen erachter komt dat je te kort komt. Zorg er ook voor dat voordat je gaat behangen, het oude behang en eventuele oneffenheden zoveel mogelijk van de muur verwijderd zijn.

Je kunt natuurlijk iemand inhuren om het behangwerk voor je te doen, maar je hoeft echt geen twee rechterhanden te hebben om te kunnen behangen. Tegenwoordig is er zelfs Smartpaper op de markt dat het behangen een stuk simpeler maakt!

Met Smartpaper heb je geen behangtafel meer nodig, want de lijm hoeft niet op het behang gestreken te worden, maar rechtstreeks op de muur. Geen gestoei dus meer met behang dat overal tegenaan plakt, behalve tegen de muur… Behang erop, goed aandrukken en klaar! En ben je er na een tijd op uitgekeken? Je haalt het behang er zo weer af. Zonder dat je daarvoor een stoomapparaat, afweekmiddel of plamuurmes nodig hebt.

Het moge nu duidelijk zijn; zelfs met twee linkerhanden is je ruimte binnen een handomdraai in iedere smaak te behangen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een Scandinavisch interieur naleven, hoe doe je dat? 0 2443

Scandinavisch interieur

Als je een Scandinavische woning binnentreedt, vallen je onmiddellijk een paar elementen op: lichte kleuren, veel lichtinval en veel gebruik van hout. Heb je plannen om te verbouwen? Overweeg dan ook eens deze stijl. Het is een rustgevende stijl die heel trendy is. Deze stijl blijft gegarandeerd nog heel wat jaren meegaan!

Scandinaviërs houden van licht

Licht is belangrijk in Scandinavië. Ze krijgen sowieso al niet veel zonuren. Daarom richten ze hun woningen in met overwegend lichte kleuren: wit en licht grijs. Ze hebben bovendien hout in overvloed en gebruiken dit graag om hun huizen gezellig te maken. Dit zijn al twee elementen die je goed moet voor ogen houden als je een Scandinavische woning wilt inrichten. Bij nieuwbouw of als je gaat verbouwen, is het geen probleem om veel hout te gebruiken. Maar ook als je de interieurtrends wilt volgen en je kiest voor een Scandinavisch interieur, is dit niet zo moeilijk te realiseren.

Gezelligheid gaat boven alles

Een Scandinavisch interieur ziet er fris en wit uit met een minimalistische twist, zonder daarom koel over te komen. Er zitten altijd elementen in die het gezellig maken. Heb je een oude houten kast van oma of een bruin leren sofa? Deze passen perfect in een dergelijk interieur. Houten stoelen en houten bijzettafels geven het interieur onmiddellijk een warme uitstraling. Denk ook aan gebreide wollen dekentjes en kussens en bijvoorbeeld schapenvellen: ideaal om heerlijk te genieten bij de haard of een tegelkachel!

Etnische prints

Je ziet ook heel wat etnische prints in een Scandinavische wooninrichting. Vloerkleden met grote ruiten of geometrische tekeningen doen het goed!

Nieuwe kleuren en materialen

De Scandinavische stijl is vrij stabiel en volgt niet strikt de interieurtrends. Toch mag je gerust nieuwe kleuren en materialen gebruiken in deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan de trendy ‘poederkleuren’, ook ‘kalkkleuren’ genoemd: vaal roze, licht grijsblauw of zacht pistache groen bijvoorbeeld. Voor dit jaar zijn er ook de fellere en eveneens trendy kleuren okergeel, turquoise blauw en zeeblauw. Gebruik deze opvallende kleuren als eyecatcher in jouw Scandinavische woning, maar overdrijf niet. Een paar accessoires per kamer zijn vaak al voldoende.

Tegelvloer trends & tips 0 2749

Vloertegels tips

Een tegelvloer is niet alleen heel praktisch en duurzaam, maar geeft je kamer ook een bijzonder karakter. Ga jij voor XXS, XXL of een mooie combinatie? De vloertegels trends omvatten alle uitersten. Iedereen heeft hierin natuurlijk zijn eigen wensen en smaak. Wij hebben de trends en tips voor je op een rijtje gezet. Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel een keuze voor jezelf maken welke tegelvloer het beste bij jou past!

Vloertegel trend 1: ga voor XXL!

Tegels in formaat XXL zien we ontzettend veel terug. Het mag allemaal steeds groter. Vloertegels van 60 cm worden standaard tot klein, vloertegels van 90 cm zien we steeds vaker en vloertegels van 120 cm zijn ook geen uitzondering meer. Grote vloertegels zorgen voor veel rust en hiermee creëer je een ruimtelijk effect. Vooral als ze in de lengte van de kamer gelegd worden, laat het de ruimte groter lijken.

Tip: Is jouw ruimte niet zo groot? Kies dan niet voor hele grote tegels, om toch een mooie doorloop te behouden.

Vloertegel trend 2: XS mozaïek

De tegenhanger van de grote tegels is natuurlijk de mozaïek tegel. En aangezien de vloertegel trends momenteel tot het uiterste gaan, zien we ook de mozaïek vloertegels weer heel veel terug. Met mozaïek tegels zijn bijzondere patronen te maken en kunnen kleurtinten gecombineerd worden. De authentieke uistraling van mozaïek gecombineerd met stijlvol design geeft je kamer een luxe en warme uitstraling.

Tip: Ga je voor mozaïek tegels, kies dan voor veel verschillende tinten in één kleur en leg deze mozaïektegels door elkaar heen, voor een speels effect.

Vloertegel trend 3: combineer XXL en XS

Het combineren van XXL vloertegels met XS vloertegels wordt ook wel de multiformaat trend genoemd. Hierbij worden in één ruimte hele grote tegels gecombineerd met hele kleine tegels, zoals mozaïek. Met deze trend kun je heel creatief zijn en een eigen patroon aanbrengen in de ruimte. Zo maak je jouw tegelvloer uniek en persoonlijk.

Tip: Kijk ook eens naar goedkope tegels in bijvoorbeeld een tegeloutlet. Met deze trend kun je namelijk alle resten creatief gebruiken. Zo bespaar je ook direct op je tegelvloer.

Vloertegel trend 4: minimalistisch design

Naast de formaten die in de trends de boventoon voeren, is er natuurlijk ook wat te zeggen over de kleuren en structuren van vloertegels. Wanneer de formaten niet standaard zijn, wordt er juist gekozen voor een minimalistische kleur en structuur, om de rust te behouden. Kleuren zijn voornamelijk bruintinten en grijstinten, die door hun tijdloze uitstraling jarenlang mooi blijven. De vloertegels zijn bijna effen, met licht natuurlijke effecten, om het natuurlijke karakter toch in de vloer terug te laten komen.

Tip: Kies je voor de multiformaat trend, houd de kleur en structuur dan rustig. Pak juist bij een standaard formaat vloertegel wat meer uit met kleuren.

bron: Goedkoopvloertje.nl

Bron Allesoverbouw.nl

Meest populaire berichten

Editor Picks