Behang 0

behang

Al in de middeleeuwen werden muren bekleed met kleden en doeken. Later werd dit gevolgd door de nu meer gangbare materialen als papier, katoen en zijde. In de jaren zestig en zeventig had behang zijn hoogtepunt en waren drukke en kleurrijke prints het gevolg van deze geestverruimende periode.

En nu, nadat na de jaren ’70 behang een aantal decennia uit de gratie is geweest, is het weer helemaal terug van weggeweest en is er voor iedereen een behang naar smaak te vinden.

Genoeg keuze

Behang is in elk gewenst dessin te vinden; bloemenprints, streepjes, ruitjes, bling-bling, zelfs fotobehang is mogelijk. Maar ook voor wie het rustig wil houden, is er een behang naar wens te vinden.

Behang is bovendien te verkrijgen in allerlei verschillende materialen. Relatief nieuw is glasvezelbehang. Het is sterk en vrij dik behang en het heeft een reliëf van gevlochten glasvezel. Doordat het zo duurzaam is, is het vooral gewild in ruimtes waar veel geleefd wordt. Dit behang kan namelijk goed tegen een stootje!

Het nadeel is dat glasvezelbehang slechts in een beperkt aantal kleuren te verkrijgen is, maar met verf is het in iedere gewenste kleur te schilderen.

Ook behang in je keuken of badkamer kan weer. Neem dan wel behang dat waterbestendig is, zoals vlies- of vinylbehang. Je kunt dit behang alleen niet altijd overschilderen, dus zul je al direct de juiste kleur moeten kiezen.

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor ‘gewoon’ behang dat je overschildert met afwasbare verf, zodat vlekken makkelijk te verwijderen zijn.

Zelf behangen

En heb je dan eindelijk een keuze kunnen maken, dan kan het behangen beginnen. Belangrijk is natuurlijk dat je genoeg behang en lijm in huis hebt. Niets is zo vervelend als dat je halverwege het behangen erachter komt dat je te kort komt. Zorg er ook voor dat voordat je gaat behangen, het oude behang en eventuele oneffenheden zoveel mogelijk van de muur verwijderd zijn.

Je kunt natuurlijk iemand inhuren om het behangwerk voor je te doen, maar je hoeft echt geen twee rechterhanden te hebben om te kunnen behangen. Tegenwoordig is er zelfs Smartpaper op de markt dat het behangen een stuk simpeler maakt!

Met Smartpaper heb je geen behangtafel meer nodig, want de lijm hoeft niet op het behang gestreken te worden, maar rechtstreeks op de muur. Geen gestoei dus meer met behang dat overal tegenaan plakt, behalve tegen de muur… Behang erop, goed aandrukken en klaar! En ben je er na een tijd op uitgekeken? Je haalt het behang er zo weer af. Zonder dat je daarvoor een stoomapparaat, afweekmiddel of plamuurmes nodig hebt.

Het moge nu duidelijk zijn; zelfs met twee linkerhanden is je ruimte binnen een handomdraai in iedere smaak te behangen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline