Een schoon huishouden 0

Een schoon huishouden

Niets is vervelender dan een rommelig huishouden. Wanneer je thuiskomt vanuit het werk en het is een rommel in huis, kun je niet echt tot rust komen. Daarom gaan we in deze blog een paar handige tips geven, om makkelijk het huishouden bij te kunnen houden. Van schoonmaken tot de dagelijkse klusjes, alles moet gebeuren waardoor je het overzicht snel kan verliezen. 

Het huishouden

Wanneer je met meerdere personen in het huishouden woont, is het een kleine moeite om allemaal bij te dragen aan een schoon huis. Een makkelijke manier om het huis schoon en opgeruimd te krijgen, is door simpelweg achter je op te ruimen. Wanneer je bijvoorbeeld het aanrecht gebruikt, ruim je deze gelijk even op als je er mee klaar ben. Om de druk van het opruimen en schoonmaken te verminderen, kun je de taken onderling verdelen. De een doet de was, de ander doet de vaat en weer een ander stofzuigt. En door na het gebruiken van een ruimte gelijk op te ruimen, zorg je ervoor dat een grote schoonmaakbeurt minder tijd in neemt. 

Schoonmaakplanning  

Ondanks schoonmaken voor de meeste al geen hobby is, begint steeds hetzelfde klusje doen ook te vervelen. Door een schoonmaakplanning te maken, kan je op een overzichtelijke manier ervoor zorgen dat je iedere week andere klusjes kunt doen. Zo doe je de ene week/dag de vaat en de andere week/dag de was. Het maken van een planning zorgt er ook voor dat iedereen weet wanneer wie welk klusje moet doen, hiermee voorkom je ook dat klusjes dubbel of niet gedaan worden. Ook biedt een planning een mooi overzicht van alle klusjes die gedaan moeten worden in het huis. Door het op te schrijven hoef je niet onverwachts klusjes te doen, die je anders zou vergeten.

Grondige schoonmaak

Ook is het belangrijk, dat eens in de zoveel tijd een ruimte in het huis een grote schoonmaakbeurt krijgt. Door het grondig schoonmaken van elke ruimte, voorkom je de kans op nare verrassingen. Zo voorkom je aanslag of schimmel in huis. Daarnaast is het een aanrader om de grote schoonmaakbeurt ook mee te nemen in de planning. Om elke keer het hele huis grondig schoon te maken is een grote klus. Door in de planning bijvoorbeeld wekelijks een ruimte in te plannen, verdeel je de grote schoonmaakbeurt over een grotere periode. Hiermee verminder je ook de druk van het schoonmaken van een ruimte.   

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline