Krijg meer zonlicht in huis met deze tips 0

Krijg meer zonlicht in huis met deze tips

Leven in een donker huis is geen pretje. Genoeg daglicht zorgt er niet alleen voor dat je huis warm en gezellig oogt, maar het heeft ook veel positieve invloed op je humeur! Zo geeft zonlicht je nieuwe energie waardoor jij je goed in je vel voelt en productiever te werk kan gaan. Wil jij ook graag meer licht in huis? Lees dan snel verder, want hieronder vind je een aantal tips om je woning van genoeg zonlicht te voorzien. 

Vitrage gordijnen voor meer zonlicht in huis

Gordijnen hebben een grote invloed op de hoeveelheid licht in huis. Zo maakt het type gordijnen veel verschil. Dikke stoffen gordijnen laten weinig licht binnen en geven je woning een donkere uitstraling. Ook luxaflexen zijn niet ideaal voor veel zonlicht in huis. Je kunt het beste kiezen voor hanggordijnen die doorlopen tot de grond. Door de lengte zal je woning groot en ruim ogen. 

Als je kiest voor hanggordijnen, is het natuurlijk wel van belang dat je kiest voor een stof die veel licht doorlaat. Vitrage gordijnen zijn hierbij precies wat je zoekt. Deze gordijnen hebben een hoge transparantie en zorgen zo voor veel zonlicht in huis. De kleur gordijnen maakt overigens niet uit voor de lichtdoorlatendheid, dus zoek een kleur uit die mooi bij het interieur van je woning past. Door de hoge transparantie is het echter wel nodig om een overgordijn aan te schaffen. Dit gordijn is van dikker materiaal zodat je ‘s avonds je ramen kunt afdekken tegen pottenkijkers. 

Heb je liever de hele dag door privacy? Dan kun je ook kiezen voor in-between gordijnen. Deze gordijnen zijn ook transparant, maar zijn iets dikker waardoor mensen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. In-between gordijnen zullen minder licht binnen laten dan vitrage gordijnen, dus ga voor jezelf na waar je prioriteiten liggen. 

Kunststof raamkozijnen voor veel zonlicht in huis

Iets wat minder opvalt, maar toch belangrijk is voor het lichtinval, zijn je raamkozijnen. Witte kozijnen reflecteren namelijk licht, waardoor je nog meer zonlicht in huis kan ontvangen. Het is overigens wel essentieel om voor kozijnen te kiezen met een hoge isolatie. Je wilt niet dat de kozijnen veel warmte geleiden, anders wordt het bloedheet in huis. Daarom raden we je aan om kunststof kozijnen aan te schaffen. 

Kunststof kozijnen kunnen in allerlei soorten worden aangeleverd. Zo kun je kiezen voor een houten of aluminium uitstraling zodat het helemaal in jouw straatje zal passen. Kies voor een houten look als je houdt van een warme en klassieke uitstraling, of voor een aluminium look als je liever gaat voor een strakke en moderne variant. De kozijnen kunnen in allerlei kleuren worden geleverd. Het is zelfs mogelijk om de binnen- en buitenkant een andere kleur aan te geven. Al ben je helemaal vrij in deze keuze, we raden het aan om te gaan voor een witte kleur. Zoals hierboven al werd genoemd zorgen witte raamkozijnen voor meer zonlicht in huis. Bovendien hebben de kunststof kozijnen hebben een hoge isolatie waardoor er geen warmte of kou je woning in kan stromen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline