Wat voor verschillende type airco zijn er? 0

Wat voor verschillende type airco zijn er?

De zomers worden de komende jaren steeds warmer en een airco zonder buitenunit zou een optie kunnen zijn, want we willen hier uiteraard iets aan doen. Vooral als je terugdenkt aan de record temperaturen van 2019. Helaas kunnen we nog veel meer van dit soort warme zomers in de toekomst verwachten. Kortom het is de hoogste tijd om te investeren in een airco. Maar waar moet je rekening mee houden en welke soorten airco’s zijn er? Wij leggen het je hier uit, zodat je goed voorbereid een airco kan aanschaffen.

Airco met een buitenunit

De meest gebruikte airco om een woning te koelen is de unit airco. Hierbij hang je in bijvoorbeeld de slaapkamer een airco unit aan de muur. Tegenwoordig hebben deze een fraai design waardoor ze in elk interieur passen. Via een kanaal door de buitengevel komt er vervolgens een buitenunit te hangen. De buitenunit zorgt ervoor dat de warme lucht afgevoerd wordt en de koele lucht naar binnen komt. Een airco met buitenunit kan alleen gemonteerd worden als hier ruimte voor is. Daarbij moet de woning van jezelf zijn anders mag je de airco meestal niet door de gevel heen boren.

Mobiele airco

De mobiele airco heeft meestal nog een negatief imago. Vaak denken we dat ze onvoldoende koelen doordat je het raam moet openzetten. De airco heeft namelijk een slang die je naar buiten moet hangen. Maar uit de mobiele airco test blijkt dat de airco tegenwoordig vrijwel hetzelfde resultaat kan behalen als een vaste airco met unit. Een extra pluspunt is dat de investering een stuk voordeliger is dan een vaste airco. Nog een pluspunt is dat je hem in verschillende ruimtes kan gebruiken. Overdag zet je hem bijvoorbeeld in de woonkamer en als je gaat slapen in de slaapkamer. Kortom een prima oplossing als je geen ingrijpende installatie in huis wilt plaatsen.

Mobiele airco

Airco zonder buitenunit

De laatste jaren is er een oplossing gekomen voor de ergernis van een buitenunit. Een airco zonder buitenunit wordt direct door de gevel geboord met een soort afdekplaatje. Er komen twee gaten in de buitengevel waardoorheen koude lucht wordt aangevoerd en warme lucht afgevoerd. Het systeem werkt hetzelfde als een airco met buitenunit. Het voordeel is dat er buiten geen gigantische kast opgehangen hoeft te worden. Het nadeel is dat het nog steeds niet mogelijk is bij een huurwoning. Je krijgt hier meestal geen toestemming voor vanwege de gaten die je in de gevel dient te boren.

Raamairco

De raamairco lijkt veel op de mobiele airco. Het grote voordeel is dat de airco direct onder je raam gemonteerd wordt. De airco zuigt zo ook lucht van buiten, maar is compact en wordt voor vast onder je raam gemonteerd. Het is de beste luchtkoeler omdat de airco geen raam hoeft open te zetten. De lucht toevoer en afvoer wordt via het apparaat geregeld. Helaas is er niet veel keuze in de raamairco. De mobiele airco lijkt vaker verkocht te worden in Nederland.

beste luchtkoeler

Kanaal airco

Op kantoren wordt er vaak gebruik gemaakt van een kanaal airco. Hierdoor wordt er via een kanaalsysteem meerdere ruimtes gekoeld. Dit is ook perfect als je in huis meerdere ruimtes wilt koelen. Dankzij energiezuinige techniek kan je zo meerdere ruimtes koelen. In huis wordt het meestal niet gebruikt. Dit heeft te maken met het prijskaartje en het aanleggen van verlaagde plafonds in meerdere ruimtes. Dit is nodig voor het koelen van de ruimtes. Uiteraard kan een kanaal airco wel de oplossing zijn als je niet alleen de slaapkamer of woonkamer wilt koelen. Hou alleen rekening met het hoge prijskaartje om zo’n installatie door je complete woning te plaatsen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline