Welke spots heb ik nodig in de badkamer? 0

Welke spots heb ik nodig in de badkamer?

De afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om hun conventionele verlichting in te ruilen voor ledlampen. Ook in de badkamer wint led verlichting steeds meer aan populariteit. Toch roept deze ruimte wel vragen op. Want passen alle ledlampen in de badkamer? Welke spots heb je nodig in deze ruimte? En hoe weet je zeker dat je deze veilig kunt gebruiken in een vochtige ruimte?  

Zoals we allemaal weten gaan elektriciteit en water niet goed samen. Toch is het ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer belangrijk om over voldoende kwalitatieve verlichting te beschikken. Maar het is een illusie om te denken dat alle lampen in de badkamer verwerkt kunnen worden. Juist in deze ruimte is het belangrijk om over enkele zaken na te denken. Ben je benieuwd welke spots je sowieso in de badkamer nodig hebt en waar deze aan moeten voldoen? In dit artikel geven we alle informatie die je nodig hebt.

Waar moet je op letten bij het kopen van led spots voor de badkamer?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van led spots voor de badkamer. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om op de veiligheid te letten. Over het algemeen wordt enkel laagspanningsverlichting in de badkamer geadviseerd. Hierbij kun je kiezen uit 12 Volt of 24 Volt led lampen.

Reguliere led lampen van 230 Volt zijn minder geschikt in de badkamer. Het is wel degelijk mogelijk om deze te plaatsen, maar dan moeten ze wel in een waterdichte armatuur verwerkt worden.

Led lampen kunnen op verschillende manieren in de badkamer verwerkt worden. Hierbij is het verstandig om op de IP-waarde van de ledlamp te letten. Voor een armatuur of spot in de badkamer wordt een IP-waarde van minimaal 44 geadviseerd. Zo weet je zeker dat deze voldoende bestand is tegen vocht en wordt de veiligheid in de badkamer gewaarborgd.

led spots badkamer

Voor welke spots kies ik?

Je kunt led verlichting op verschillende manieren in de badkamer verwerken. Over het algemeen worden er voornamelijk spots gebruikt. Spots kunnen zowel de basisverlichting als de sfeerverlichting in de ruimte verzorgen. Bovendien is het mogelijk om bepaalde gebieden in de badkamer te accentueren en ze letterlijk in de ‘spotlights’ te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de wastafel of een uniek decoratiestuk in de ruimte. 

Houd er bij het plaatsen van inbouwspots altijd rekening mee dat deze waterdicht moeten zijn. Hierbij kan je een IP-normering van 44 rekeningen voor zowel de armatuur als de ledlamp zelf. Kies bij voorkeur voor led spots dimbaar, zodat je de sfeer naar wens kunt bepalen. Wanneer je heerlijk in bad ligt wil je immers van een sfeervol licht kunnen genieten. Als je echter net uit je bed stapt is het prettig wanneer het licht praktisch is. Kortom, met dimbare ledverlichting ben jij op iedere situatie voorbereid.

Schakel een expert in

Er komt heel veel kijken bij het kiezen van led spots voor de badkamer. Daarom kan het geen kwaad om professionele hulp in te schakelen. Vraag daarom advies aan een expert in een speciaalzaak en schroom je vooral niet om contact op te nemen met de klantenservice van een webshop. Op basis van jouw vragen en wensen kunnen zij precies vertellen welke led spots het meest geschikt zijn. Zo bespaar je jezelf een ellenlange zoektocht naar geschikte badkamerverlichting! 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline