Zo hou je jouw tuin ook groen in de winter 0

Zo houd je jouw tuin ook groen in de winter

Zeker in de wat kleinere tuin, wil je ook in de herfst en winter voldoende groen in de tuin hebben staan. De tuin lijkt al snel verlaten en doods, wanneer alle planten in het najaar uitgebloeid zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je ook in de winter voor groen in je tuin zorgt. Heb je een Japanse hulst kopen bijvoorbeeld al eens overwogen? De Japanse hulst is een hele populaire plant, door z’n diepgroene bladeren en opvallende rode besjes. Onder meer vogels zullen blij zijn dat je deze plant in de borders van je tuin poot! Naast de Japanse hulst zijn er meer opties, denk bijvoorbeeld ook aan de wintergroene liguster. Let op, niet alle ligusters behouden hun blad in de winter. 

Kies zoveel mogelijk voor wintergroene planten 
Wanneer je in de winter wilt kunnen genieten van een groene tuin, is het belangrijk om zoveel mogelijk voor wintergroene planten te kiezen. De wintergroene planten verliezen hun blad niet en zullen in het najaar niet van kleur veranderen. Dit is een wezenlijk verschil met winterharde planten. Sommige planten overleven de winter, maar laten hun blad wel vallen; van andere planten verkleurt het blad in het najaar. Dit is minder mooi! Het geldt onder meer voor bamboe. 

Tip: kies bovenal voor winterharde planten in de tuin. Het voorkomt dat je ieder jaar nieuwe planten moet plaatsen. 

Ga voor een wintergroene, natuurlijke schutting 
Een enkele wintergroene plant zal nog niet echt helpen, om ook in de winter van de tuin te kunnen genieten. Het kan een goed idee zijn om de schutting tussen je eigen erf en die van de buren te vervangen voor een natuurlijke, wintergroene optie. Er zijn verschillende haagplanten die niet alleen winterhard, maar ook wintergroen zijn. Het geeft een fraai effect aan de tuin! Dit geldt overigens niet alleen voor het najaar en de winter. Ook in het voorjaar en de zomer heb je er profijt van. Verschillende vogels zullen zich regelmatig in de natuurlijke schutting verstoppen. Ook andere insecten spreekt de groene schutting aan. 

Koop planten die in de winter bloeien 
Eerder in dit artikel noemden we de Japanse hulst al als een voorbeeld van een plant die in de winter op z’n mooist is. Er zijn meer planten die in de winter bloeien. Op internet is veel informatie te vinden over de bloeitijd en -periode van de verschillende plantensoorten. Welke van de in de winter bloeien planten heb jij al in de tuin staan? 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline