5 redenen om voor eikenhouten meubels te kiezen 0

5 redenen om voor eikenhouten meubels te kiezen

Eikenhout is tegenwoordig erg populair. Hoewel, niet alleen nu. Eikenhout is eigenlijk altijd al enorm populair geweest. Het is een tijdloos materiaal dat door de jaren heen telkens weer werd opgenomen in de meubeltrends. Ook in de huidige woontrends zien we eiken meubels regelmatig terug. Maar waarom zou je voor eiken meubels op maat kiezen? Ben je nog niet overtuigd? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende vijf redenen. 

1. Lange levensduur 

Als we kijken naar het kostenplaatje, dan moeten we bekennen dat eiken meubels flink wat kosten. Zeker in vergelijking met andere houtsoorten. Als je slechts een beperkt budget hebt, kan dit dan ook de reden zijn om je twijfels te hebben. Toch moet ook de levensduur in overweging worden genomen. Deze houtsoort is namelijk niet alleen duurder, maar gaat ook nog eens heel wat langer mee. Die lange levensduur maakt dat je de kosten dus vanzelf terug zult verdienen. 

2. Kan tegen een stootje 

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan wil je natuurlijk wel kwaliteit zien. Zeker als je een jong gezin hebt. De kans is nou eenmaal groot dat er weleens iets om wordt gestoten of dat er krassen of deuken zullen ontstaan. Je hebt dus materiaal nodig dat tegen een stootje kan. Nou, dan zit je met eikenhout helemaal goed. Een eiken epoxy tafel staat bekend om zijn robuustheid. Het kan echt tegen een stootje. Daardoor is het de perfecte keuze voor gezinnen met jonge kinderen.

3. Veelzijdig 

Nog een groot voordeel van eikenhout is dat het zo ongelooflijk veelzijdig is. Dit materiaal kan bij werkelijk alles worden toegepast. Het is te gebruiken voor heel veel verschillende meubels en past ook bij elk interieur. De meeste interieurs zijn tegenwoordig immers gebaseerd op natuurlijke materialen. Dit maakt dat eikenhouten meubels eigenlijk altijd wel passen. Of je nu van een landelijk of industrieel interieur geniet, een eikenhouten meubelstuk past altijd. 

4. Zowel binnen als buiten te gebruiken 


Wist je dat eikenhouten meubels zowel binnen als buiten te gebruiken zijn? Wil je het hout buiten gebruiken? Dan is het wel goed om rekening te houden met de invloeden van buitenaf. Het hout moet bijvoorbeeld wel extra beschermd worden tegen uv-stralen en hoge luchtvochtigheid om hier gebruikt te worden. Zodra het meubelstuk behandeld is, kun je deze ook prima buiten gebruiken.

5. Natuurlijke uitstraling 


Door de jaren heen zijn we ons steeds meer gaan focussen op de natuur. Zo streven we allemaal naar een duurzaam leven. Met oog voor het klimaat en liefde voor de natuur. Dit zien we ook terug in de huidige interieurstijlen. Bij vrijwel elke woontrend komt dit terug. Hierbij worden vooral natuurlijke materialen gebruikt. Eikenhout past hier natuurlijk prima bij. Het geeft de ruimte direct meer sfeer en de natuurlijke uitstraling waar je naar op zoek bent. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline