Alles wat je moet weten over een PVC vloer in huis 0

Alles wat je moet weten over een PVC vloer in huis

PVC vloeren winnen steeds meer aan populariteit en dat is niet zonder reden. PVC is namelijk een uiterst duurzaam materiaal en is daarnaast goed betaalbaar! Een mooie nieuwe PVC vloer kun je hierdoor ook met een beperkt bestedingsplan aanschaffen. Een van de belangrijkste voordelen van de installatie van een PVC vloer is hoe eenvoudig hij is schoon te maken en te onderhouden in tegenstelling tot andere soorten vloeren, zoals een betonnen of houten oppervlak. Omdat deze vloer verder ook tegen een stootje kan en weinig onderhoud vergt, kun je een PVC vloer als een van de duurzaamste opties beschouwen. Maar welk type PVC vloer past nu eigenlijk het beste bij de “look and feel” van je interieur? En welke soorten zijn er allemaal? De antwoorden op deze vragen lees je in dit artikel. 

Verschillende soorten PVC

Als je kiest voor PVC vloeren, is het handig om te weten dat er verschillende soorten PVC zijn. Denk hierbij aan tegels, een PVC visgraat vloer of een PVC vloer met houtlook. Daarnaast wordt onderscheid gemaakt tussen klik PVC en plak PVC. 

PVC vloer met houtlook

Je kunt de voordelen van beide soorten vloeren hebben door PVC te installeren dat op hout lijkt. Je krijgt het uiterlijk van echt hout, terwijl je profiteert van de gemakken die bij een PVC vloer horen. Zo is een PVC vloer bestand tegen veel slijtage en dankzij de hoge kwaliteit van het materiaal heeft een PVC vloer met houtlook een lange levensduur. Bovendien vergt het minder onderhoud en is het tegenwoordig bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Natuurlijk zijn verzorging en onderhoud vereisten voor elk type vloer, aangezien dit helpt om hun levensduur te verlengen.

Tegenwoordig kan het uiterlijk van hout ook in allerlei patronen worden gekocht. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je een visgraat vloer of een Hongaarse punt in je huis wilt laten leggen. Sinds geruime tijd is het mogelijk om een hoogwaardige vloer van PVC te kopen met dit ontwerp erop. PVC stroken die het uiterlijk van hout hebben zijn ook in een grote verscheidenheid verkrijgbaar. PVC vloeren die ontworpen zijn om op hout te lijken zijn een uitstekende vervanging voor mensen die geen echte houten vloeren in hun huis kunnen of willen laten leggen. 

PVC vloeren die op beton lijken

Een PVC betonlook vloer is zo realistisch dat hij praktisch niet te onderscheiden is van een echte betonvloer. Een belangrijk voordeel is dat, in tegenstelling tot een vloer van echt beton, een PVC vloer met het uiterlijk van beton bijna altijd comfortabel en warm is. Bovendien is de vloer ondoordringbaar door water. De PVC vloer met betonlook kan hierdoor overal in huis gebruikt worden. 

Welk type PVC vloer is het meest geschikt voor jouw interieur?

PVC vloeren die het uiterlijk van hout nabootsen zijn een uitstekende keuze voor huiseigenaren die hun ruimte een huiselijke, authentieke uitstraling willen geven. Tegenwoordig kan men kiezen uit een grote verscheidenheid aan PVC vloeren met houtlook. Deze vloeren zijn bijna onmogelijk te onderscheiden van echte houten vloeren. Houd je meer van een industriële uitstraling in huis? Kies dan voor een PVC vloer met betonlook. 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline