Bearlock sloten: de belangrijkste sloten op een rijtje 0

Als het om bestelbussen gaat moeten we helaas denken aan de beveiliging tegen diefstal en inbraak. Naast het installeren van een elektronisch alarmsysteem kun je ook diverse mechanische sloten laten installeren. Bearlock sloten zijn daarbij een populaire keuze. In dit blog zetten we de belangrijkste sloten voor je op een rijtje, zodat je goed geïnformeerd de juiste keuze kunt maken.

Het Bearlock versnellingsbakslot

Het versnellingsbakslot is een van de meest effectieve sloten tegen diefstal van je bestelbus. Het slot blokkeert de versnellingspook, zodat het schakelen bestuurderscabine niet meer mogelijk is. Met behulp van een sleuteltje activeer en deactiveer je het slot. 

Nadat je op de plaats van bestemming bent aangekomen, verwijder je het sleuteltje en ben je er zeker van dat je het versnellingsbakslot vergrendelt hebt achtergelaten.

Het standaard Bearlock versnellingsbakslot wordt vaak toegepast op handgeschakelde auto’s, maar er is ook een Bearlock automaat leverbaar.

Het Bearlock motorkapslot

Met het Bearlock motorkapslot zorg je voor een extra stevige vergrendeling van de motorkap. De motorkap is bij veel bestelbussen namelijk een zwak punt. 

Het slot waarmee sommige bussen vanuit de fabriek worden uitgerust is relatief eenvoudig open te breken, waardoor extra vergrendeling nodig is om waardevolle onderdelen, zoals de accu, tegen diefstal te beschermen. Met een motorkap voorzie je in die vergrendeling.

Laadruimtebeveiliging

Laadruimtebeveiliging is alleen relevant als je waardevolle spullen in de laadruimte laat liggen als je de bus onbeheerd achterlaat. Je moet er immers niet aan denken dat waardevol gereedschap wordt gestolen of de goederen die voor een klant bestemd waren. 

Met laadruimtebeveiliging breng je extra sloten aan op alle toegangsdeuren van de laadruimte. De bediening is eenvoudig. Via de knop die in de bestuurderscabine wordt geplaatst kun je de sloten in één keer ontgrendelen en vergrendelen.

OBD beveiliging

Voor veel mensen is OBD beveiliging een onbekend iets, terwijl het wel degelijk van belang is om de OBD stekker te beveiligen met een slot. Via de OBD stekker heb je namelijk toegang tot de software van de bestelbus en kun je nieuwe sleutels inleren. Het gevolg is dat criminelen er zo met je bestelbus vandoor kunnen gaan.

Eisen vanuit verzekeraars

Tot zover de Bearlock sloten. Vanuit verzekeraars wordt steeds vaker de eis gesteld om je bestelbus met goede sloten te beveiligen. Sterker nog, sommige verzekeraars accepteren zelfs geen bussen die niet goed beveiligd zijn. Het loont dus om te investeren in Bearlock sloten. 

Niet alleen om de acceptatie bij de verzekeraar rond te krijgen, maar ook om jezelf een hoop ellende te besparen. We raden je aan om bij een Bearlock dealer de sloten in te laten bouwen, zodat je er zeker van bent dat het op de juiste manier gebeurt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline