De beste tips voor een tuin make-over 0

De beste tips voor een tuin make-over

Is de tuin toe aan een make-over? Een tuin is net zo belangrijk als de inrichting van je huis, dus besteed er zeker niet te weinig aandacht aan! Als je uitkijkt op een tuin waar je niet gelukkig van wordt, is het misschien tijd om het eens een nieuw leven in te blazen. Het maakt niet uit wat je budget is, want met elk bedrag kun je al een aantal dingen veranderen die je tuin een opnieuw sfeer geven.

Kies voor gras in plaats van tegels

Heb je een tuin met veel tegels? Grijs is nou eenmaal niet de meest vrolijke kleur en dus is het een idee om te kiezen voor wat meer groen. Echt gras kost wat tijd om te onderhouden, maar voor wat minder onderhoud kun je ook kiezen voor een grastapijt of kunstgras. Wil je liever de tegels behouden, maar ook wat groen? Zet dan een aantal plantenbakken neer. Zo heb je toch nog wat natuur in de tuin, zonder dat je er veel tijd of geld aan kwijt bent.

Breng je tuin tot leven met planten

Bloemen en planten zorgen voor een stuk meer sfeer in de tuin! Als je geen budget hebt om de hele tuin om te gooien, is dit een goede tussenoplossing. Met de bloempotten van elho kun je je tuin omtoveren tot een waar bloemenpaleis en zet plantenbakken neer met exotische of juist oer-Hollandse planten. Aan jou de keus! Zo kun je je tuin met slechts één bezoek of bestelling bij het tuincentrum een heel nieuwe uitstraling geven.

Begin een moestuin

Als je het leuk vindt om buiten te werken, is het aanleggen van een moestuin een echte aanrader. Verbouw je eigen groenten en fruit en verwerk ze in je eigen gerechten die zo nog lekkerder worden. Maak een groentesoep of smeer je eigen aardbeienjam op brood! Een moestuin is ideaal in tuinen die dagelijks veel zon ontvangen, maar er zijn ook gewassen die groeien met minder zonlicht. Je kunt het beste klein beginnen en je moestuin later uitbreiden als het bevalt, dus koop een aantal plantenbakken en begin met verbouwen.

Knap je meubels op

Op zomerse dagen is het erg fijn om even tot rust te komen in de tuin. Een nieuwe tuinstoelenset kan wonderen doen voor je tuin! Heb je geen budget beschikbaar voor nieuwe meubels? Ga dan zelf aan de slag en knap je spullen op, want vooral met houten meubels kan opnieuw beitsen een groot verschil maken. Ook een hangmat is een erg leuke toevoeging voor de tuin, zo kun je heerlijk luieren in je eigen tuin.

Voeg decoraties toe

Decoraties maken of breken de tuin. Een aantal bloempotten, kaarsen, lichtjes, kussens, je kunt het zo gek niet bedenken. Had je altijd grijze kussens voor de tuinmeubelset? Kies nu dan eens voor rood, geel of een andere felle kleur. Vervang de kerstlichtjes eens voor een snoer met kleine gloeilampen of leg een buitentapijt neer en je zult zien dat je tuin er opeens heel anders uit ziet!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline