Tuin laten aanleggen? Houd hier rekening mee 0

Tuin laten aanleggen? Houd hier rekening mee

Wil je een tuin laten aanleggen, maar weet je niet zo goed waar je rekening mee moet houden bij het selecteren van een hoveniersbedrijf? In dit artikel geven we je een aantal waardevolle tips waarmee je de selectie een stuk makkelijker maakt.

Tuinaanleg begint met een tuinontwerp

Misschien klinkt het wat vreemd, maar iedere tuinaanleg zou moeten beginnen met een tuinontwerp. In het ontwerp voor je tuin wordt alles vastgelegd waardoor je van tevoren precies weet hoe je tuin er uit komt te zien. Dat laatste is met name het geval als je een 3D ontwerp voor je tuin laat maken.

De zaken die niet mogen ontbreken in een tuinontwerp, zijn onder andere:

  • De afmetingen van de verschillende zones
  • Een specificatie van de beplanting
  • Schaduwrijke plekken
  • Voorzieningen voor de afvoer van regenwater

Bepaal de wensen van je nieuwe tuin

Bij het laten maken van een tuinontwerp is het belangrijk dat je scherp hebt wat de wensen van je nieuwe tuin zijn. Voor iedereen is dat natuurlijk anders, maar het is goed om in ieder geval na te denken over de volgende zaken:

  • Moet er ruimte komen voor huisdieren, zoals honden en katten? Met name honden vinden het heerlijk als ze de ruimte hebben om lekker rond te rennen.
  • Wil je veel of weinig tijd kwijt zijn aan het onderhoud van de tuin? Als je relatief weinig tuinonderhoud wilt uitvoeren is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het selecteren van de beplanting. Kies voor een mix van snelgroeiende en langzaam groeiende beplanting zodat het onderhoud beperkt blijft.
  • Vind je het belangrijk om insecten, vogels en egels te ondersteunen in hun voortbestaan? Als dat het geval is, raden we je aan om voor veel beplanting in je tuin te kiezen, waarbij nectarplanten niet mogen ontbreken.
  • Welk gevoel moet de tuin opleveren? Als dat bijvoorbeeld een vakantiegevoel is, dan is een tuin in bijvoorbeeld de Griekse stijl een goede keus.

Circulaire tuin laten aanleggen

Een belangrijk aspect om over na te denken is of je een circulaire tuin wilt laten aanleggen of dat je voor een tuin wilt gaan waarvoor alle materialen nieuw worden aangeschaft. Een circulaire tuin betekent dat je gebruikte tuinmaterialen een nieuwe bestemming geeft. 

Denk bijvoorbeeld aan een oude schutting waarvan je plantenbakken of om plantenborder maakt. Het zal je verrassen hoeveel materialen je kunt hergebruiken waardoor je een bijdrage levert aan het beperken van tuinafval. Bovendien bespaar je een hoop geld door tuinmaterialen te hergebruiken. Het is dus echt een win-win oplossing en zeker het overwegen waard als je een nieuwe tuin wilt laten aanleggen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline