De eetkamer oppimpen 0

eetkamer pimpen

Ben je van plan om je hele huis om te gooien en wil je beginnen bij de eetkamer? Goede keus! De eetkamer is de perfecte plek om meer sfeer in aan te brengen. We genieten allemaal van die paar zeldzame momentjes dat het hele gezin tegelijkertijd in dezelfde kamer is en met elkaar deelt wat ze gedaan hebben. Met een gezellige eetkamer zorg voor een gezellige sfeer om de dag samen te beginnen en af te sluiten.

Gelijk de hele eetkamer oppimpen?

Natuurlijk is het hartstikke leuk om eens in de zoveel tijd verandering aan te brengen in de inrichting van je huis. Als je net als ik een echte twijfelaar bent en het liefst elk jaar alle meubels eruit gooit en nieuwe haalt, ben je al gauw een hoop geld kwijt. Je hoeft dan ook niet gelijk alles aan te passen om een betere sfeer in de eetkamer te krijgen. Mijn favoriet zijn de DSR eetkamerstoelen, deze stoelen heb je voor de liefhebbers ook nog in de DSW variant. Het mooiste aan deze stoelen vind ik dat ze een gaaf, modern design hebben en tevens in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Hele zoete kleuren, maar ook neutrale kleuren. Hierdoor kan je eindeloos variëren. Door je oude eettafel op te pimpen met stoelen in 2 verschillende kleuren, krijgt de kamer al een hele andere, gezellige uitstraling.

eetkamer stoel
DSR eetkamerstoel
dsw eetkamer stoelen
DSW eetkamer stoelen

Maak plaats voor gezelligheid

De eetkamer is vaak een drukke, gezellige kamer. Kinderen die de kamer in en uit vliegen en ondertussen een boterham in hun mond proppen en nog net gedag kunnen zeggen, dat moet natuurlijk verleden tijd zijn. In de eetkamer hoort gezelligheid te heersen, maar behoort er ook ruimte voor rust te zijn. Het moet een plek zijn waar je samen de dag kunt beginnen en eindigen. Een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt om dingen te delen met de rest van de familie. Probeer de eetkamer dan ook wat persoonlijks mee te geven. Hang foto’s aan de muur van het gezin, steek kaarsen aan tijdens het avondeten, zet een bloemetje op tafel en houd vooral de digitale wereld buiten de deur.

Creëer voldoende opbergruimte

In de eetkamer is het erg belangrijk dat alle benodigdheden aan tafel bij de hand zijn. Het zal niet de bedoeling moeten zijn dat je telkens uit je stoel moet klimmen om weer het zoveelste bordje te pakken dat vergeten was bij het tafel dekken. Met een hippe servieskast zorg je voor genoeg opbergruimte om al je spullen in kwijt te kunnen. Berg hier bijvoorbeeld je tafelkleed, je borden, kommen en overig serviesgoed op. Kies voor een servieskast die past binnen jouw stijl. Zo zorg je ook nog eens voor een ware eyecatcher in de eetkamer.

Wil je echt iets speciaals in de eetkamer? Voor de creatieveling onder ons is het ook erg leuk om een tv-meubel om te bouwen tot servieskast. Ga met het hele gezin aan de slag en begin met schuren, verven en het inbouwen van plankjes om een prachtig meubelstuk te creëren. Niet alleen heel gezellig, maar ook nog eens erg duurzaam!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline