3 redenen om voor een PVC vloer moet Hongaarse punt te kiezen 0

3 redenen om voor een PVC vloer moet Hongaarse punt te kiezen

Ben je toe aan een nieuwe vloer? Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen of simpelweg omdat je huidige vloer vervangen moet worden? Dan weet je ook hoe lastig het kan zijn om de juiste vloer te vinden. Niet omdat er te weinig te vinden is. Integendeel zelfs. Het aanbod is enorm groot! De bazen van Vloerenbaas bieden bijvoorbeeld al een enorm scala verschillende vloeren aan. Van echte houten vloeren tot laminaat en pvc. Alles is mogelijk. 

Fijn om veel keus te hebben, want zo is het gemakkelijker om een vloer te vinden die perfect aansluit op jouw wensen en persoonlijke leefsituatie. Tegelijkertijd maakt dit het ook wel een tikkeltje lastiger. Gelukkig zijn er manieren om het gemakkelijker te maken. Ten eerste door een keuze uit de soorten vloeren te maken. Een van de populairste vloersoorten van dit moment is de pvc vloer. 

Maar vergis je niet: ook dan is je beslissing nog niet geheel gemaakt. Een pvc vloer is namelijk ook nog in alle soorten en maten beschikbaar. Het is daarom goed om je te verdiepen in de verschillende soorten en de voor- en nadelen van elk soort tegen elkaar af te wegen. In dit artikel helpen we je alvast op weg door een van de populairste pvc vloeren van dit moment eens onder de loep te nemen. Dit is de pvc vloer met Hongaarse punt. Maar wat houdt dit precies in? En waarom zou je juist voor deze vloer kiezen? Je leest het in dit artikel! 

Wat is een PVC vloer met Hongaarse punt? 

Maar wat wordt er nou precies bedoeld met Hongaarse punt PVC vloeren

Het Hongaarse punt verwijst vooral naar de wijze waarop de vloer wordt gelegd en het patroon in de vloer. Wanneer de planken van de PVC vloer in een Hongaarse punt worden gelegd, dan worden deze onder een hoek van 45 graden geplaatst. Hierdoor ontstaat de kenmerkende V-vorm. Het patroon komt veel overeen met een visgraatmotief. De vorm is echter net wat sterker, omdat de planken onder een scherpere hoek worden gelegd.

Deze vloeren werden voor het eerst gezien in Hongarije en werden voornamelijk gebruikt in de chique interieurs van kastelen en landhuizen. Door de jaren heen zijn steeds meer mensen verliefd geworden op het patroon. 

Anno 2024 zijn de vloeren nog altijd even populair en worden ze in vrijwel alle interieurs gelegd. Maar waarom zou je hiervoor kiezen? 

De drie grootste voordelen van een PVC vloer met Hongaarse punt 

De populariteit van deze vloeren is het beste uit te leggen aan de hand van de volgende grote voordelen: 

  1. Unieke uitstraling. Met deze vloer creëer je direct een bijzondere uitstraling in huis. De vloer vormt de basis voor de rest van het interieur. Als deze al een enorme eyecatcher is, heeft de rest van het huis nog maar weinig nodig. Omdat je deze vloeren zeker niet overal ziet, maakt dit jouw woning direct een stuk specialer.

  2. Geschikt voor allerlei verschillende interieurs. Hoewel de vloer van oorsprong vooral in klassieke interieurs werd gelegd, kan deze natuurlijk in elk interieur tot zijn recht komen. Of je nu van een industrieel- of een klassiek interieur geniet. Deze vloer kan altijd.

  3. Alle bijkomende voordelen van PVC. Naast de voordelen van het bijzondere motief, geniet je uiteraard ook nog van de bijkomende voordelen van PVC. Denk bijvoorbeeld aan weinig onderhoud, een lange levensduur en goede kwaliteit.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline