Extra gemak bij het binnenkomen en verlaten van je huis 0

Extra gemak bij het binnenkomen en verlaten van je huis

Heb je er wel eens aan gedacht dat je deur snel kan slijten als je er op een roekeloze manier mee omgaat. De deurposten slijten snel en er kunnen zelfs scheuren in de ramen ontstaan als de deur steeds met een knal (door de wind) wordt dichtgegooid. Hoe voorkom je dat? Daar zijn verschillende oplossingen voor. Hierbij kun je denken aan noodverlichting, een deursluiter of een Dorma deurdranger. In dit artikel staat per oplossing beschreven waarom deze handig zijn bij het binnenkomen en verlaten van je huis.

Noodverlichting

Velen van ons hebben wel eens een avondje dat er een borreltje teveel is gedronken. Als je thuis komt na een avondje in de kroeg hangen, is je zicht niet heel scherp meer. Wankelend op je benen zoek je naar het slot van je deur om die te openen. In het donker van de nacht kan dat best een moeilijke opgave zijn. Noodverlichting kan in zo’n situatie een oplossing bieden. Het zicht wordt niet meer bemoeilijkt door de donkere nacht, zodat je gelijk het slot van je deur ziet. Natuurlijk is noodverlichting ook een hele prettige oplossing voor andere dingen die je in het donker rondom de entree van je huis wil doen. Misschien heb je wel een gevaarlijk opstapje en ben je bang dat je languit gaat, als er geen goede verlichting is.

Het voordeel van noodverlichting is dat er een bewegingssensor in zit. Het licht gaat dus aan op het moment dat het beweging signaleert. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de postbode die vroeg in de ochtend je post bezorgt. Noodverlichting maakt je huis ook extra veilig. Het schrikt inbrekers af als het licht ineens aan gaat, terwijl ze willen inbreken.

Deursluiter

Deursluiters worden vaak gebruikt in openbare en kantoorgebouwen. In een kantoorpand zitten namelijk heel veel deuren. Dus hoe storend zou het zijn als al die deuren met veel geluid open en dicht vallen? Daarvoor is een deursluiter de ideale oplossing. Dit voorkomt dat deuren hard dichtslaan of onnodig lang open Ook voor woonhuizen zijn deursluiters ideaal. Je voorkomt dat je deur snel slijt en dat de warmte uit je huis niet ontsnapt. Je hoeft dan ook niet extra te stoken en dit scheelt weer op de kosten van je energierekening.

Deursluiter

Dorma deurdranger 

Een Dorma deurdranger is een sluiter en heeft een speciaal ontwikkeld mechanisme met olie en een as. De deurdranger kan worden gemonteerd op zowel een kozijn als een deur. Dat hangt natuurlijk helemaal af van de situatie in jouw woning. In het mechanisme zit ook een sterke veer. Die zorgt ervoor dat de deur of het raam met vertraging dicht gaat. Je hoeft dan geen rare kunstgrepen uit te halen als je die zware boodschappen in de gang wil zetten. De Dorma deurdranger helpt je om je huis veilig en efficiënt te verlaten. Hoe hard of zacht jouw deur sluit, hangt ervan af hoe jij de deurdranger afstelt. Ook heeft het te maken met de windlast, luchtdruk en de sloten van je deur. Een ding is zeker: het is een stuk veiliger en prettiger dan geen deurdranger.

Heb jij nog andere oplossingen voor ons? Laat het ons dan weten in de reacties hieronder!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline