Vrolijke verlichting voor in de kinderkamer 0

Vrolijke verlichting kinderkamer

Je kinderen vinden het extra leuk als hun slaapkamertje is voorzien van vrolijke verlichting. Dat is voor hen heel belangrijk. Kinderen hebben een zeer rijke fantasie en vallen daarom graag in slaap onder een sterrenhemel, net zoals hun held in hun favoriete tekenfilm. Of misschien is je kleintje wel erg bang in het donker. Dan biedt de juiste verlichting ook een uitkomst, zodat ze extra snel en prettig in slaap vallen. Wat is nu leuke verlichting voor de kinderkamer? Je leest het allemaal in dit artikel.

Een plan voor de verlichting

Voordat je begint met het aanbrengen van de juiste verlichting, is het goed om van tevoren een plan te maken. Maak een modeltekening van de kamer met daarin de plekken van de stopcontacten en de schakelmaterialen verwerkt. Sta ook stil bij de leeftijd van je kind en of kindveilige stopcontacten noodzakelijk zijn. De juiste schakelmaterialen voor de kinderkamer koop je van het merk Gira en zijn verkrijgbaar via www.voordeligschakelmateriaal.nl. Ook koop je heel makkelijk producten van Gira van klusspullen.nl.

Een nachtlampje

Als je kind bang is in het donker, dan is een nachtlampje de beste oplossing. Met minimale verlichting is de kamer niet helemaal donker. Je kind valt er dus ook makkelijk bij in slaap. Nachtlampjes zijn ook in leuke kleuren of figuurtjes te bestellen. Als je kind eenmaal slaapt kun je het nachtlampje weer uitschakelen. Je kleine spruit wordt weer prettig wakker als het ochtend is.

De maan en de sterren

De maan en de sterren haal je makkelijk in huis met de juiste verlichting. Tegenwoordig koop je sterrenhemels die je met platen aan het plafond bevestigt. Het is prachtig en het lijkt net echt. Tegenwoordig zijn er ook miniatuur lampjes van de maan te koop. Het is een schaalmodel van de maan en geeft hetzelfde licht af als de echte variant. Ook deze verlichting kun je gebruiken als nachtlampje om je kind snel in slaap te laten vallen.

De maan en de sterren

Het favoriete knuffeldier als lampje

Bijna elk kind heeft wel een favoriet knuffeldier. Elke dag worden ze blij en vrolijk wakker met hun pluche vriendje. Heel veel merken van knuffelbeesten hebben wel meerdere producten dan alleen de knuffels. Neem bijvoorbeeld Nijntje, waar dus een heel breed assortiment van te koop is. Ook als je kind van knutselen of tekenen houdt, kun je dit lampje op het bureau in de kinderkamer zetten. Zo gaan ze lekker aan de slag en zul je ze niet horen voor de komende uren.

Gave led verlichting

Dit is vooral leuk voor de iets oudere kinderen. Vind je dochter het leuk om ‘s avonds met de Barbies te spelen? Breng haar dan extra in die sfeer met gave roze led verlichting. Blauw of groen is juist hartstikke leuk voor de jongens die graag gamen op kun kamer. Of creëer een kinderdisco door de lamp te laten afwisselen met heel veel verschillende kleuren. Met gave led verlichting kun je dus ontzettend veel kanten op.

Heb jij nog tips voor leuke verlichting in de kinderkamer? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline