Het verkrijgen van een gezond klimaat in huis 0

Oost west, thuis best! Niemand kan het hierover niet eens zijn aangezien ieder zijn eigen ware paradijs gemaakt heeft thuis. Een leuk interieur, comfortabele bank, goed gevulde koelkast en vriezer etc. Om comfortabel te kunnen wonen is het beheersen van het klimaat niet een gek idee. Oftewel in de winter dient het lekker warm te zijn en tijdens de hete zomerdagen niet te heet. Maar vergeet hierbij niet dat schone, gezonde lucht een must is, wil je jezelf goed en gezond voelen. Wat kun je het beste doen om het gehele jaar en lekker en gezond bij te zitten?

Gezond binnenklimaat

Wist je bijvoorbeeld dat het koken op gas voor fijnstof in huis zorgt? Er een hoger risico op longklachten heerst wanneer er op gas gestookt wordt in plaats van elektrisch? Dat een kaarsje opsteken heel gezellig is maar niet zo gezellig voor de luchtkwaliteit in huis is. Of dat het onvoldoende ventileren van met name de slaapkamer kan leiden tot slaapverstoring? Het is voor veel mensen nog niet geheel duidelijk wat voor gevolgen bepaalde zaken in huis hebben voor je gezondheid. Indien we het koud hebben, dan trekken we de pantoffel en een warme trui aan waarbij de kachel omhoog gaat. Indien we het te warm hebben trekken we de korte broek en slippers aan met als vervolgactie het aanslingeren van de mobiele airconditioning. Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar we hebben in huis geen sensoren of meters die de luchtkwaliteit meten.

De volgende stappen kun je ondernemen voor het verbeteren van het binnenklimaat in jouw woning;

– Ga voor een CO2-meter om inzicht te verkrijgen in de luchtkwaliteit van jouw leefruimte

– Zorg voor voldoende ventilatie, op iedere plek waar je bent, ieder moment van de dag

– Trek het ouderwetse gasfornuis eruit en ga voor een elektrische kookplaat. Beter voor het milieu en voor jouw lichaam

– Vermijd het aansteken van kaarsjes, ga bijvoorbeeld voor een elektrische kaars en reduceer de koolstofmonoxide in jouw kamer

– Controleer geregeld de luchtvochtigheid in de kamer en reguleer deze zonodig. Evenals je tijdens of na het douche doet. Doe dit zeker indien je gebruikmaakt van een mobiele airco zonder slang

– Voorkom te veel vocht in huis wat schimmel veroorzaakt. Reinig de te natte ruimtes en voorkom lekkage

– Het hebben van voldoende ventilatieroosters is één ding, maar ze geregeld reinigen is de volgende verantwoordelijk die benodigd is voor een gezond leefklimaat.

– Zet de ventilatieroosters nooit dicht, ook al is het hartje winter of snikheet in de zomer. Een woning dient te ademen.

Mankeren er nog zaken aan jouw woning? Ga niet bij de pakken neerzitten maar geef jouw eigen gezondheid de hoogste prioriteit en verander jouw huis weer in een frisse beleving. Het internet staat vol met producten en materialen die jouw helpen bij het verwezenlijken van een frisse woning. Zoek bijvoorbeeld eens naar ‘huis ventileren’ en dankzij de juiste backlinking kom jij dan terecht op de pagina die jou voorziet van het juiste materiaal of bedrijf die het voor jouw kan realiseren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline