Huis bezichtigen? Volg dan deze tips 0

Huis bezichtigen? Volg dan deze tips

Wil jij al jarenlang verhuizen? Dan is het tijd om de eerste stap te nemen. Kijk op huizensites zoals Funda en Huislijn.nl, en vraag rond bij vrienden, familie en collega’s. Heb je een huis gevonden dat je graag zou willen bezichtigen? Volg dan deze tips: zo ben je hoe dan ook goed voorbereid.

1.   Neem contact op met een makelaar

Ben je zelf niet zo thuis in de huizenmarkt, en heb je wat advies of hulp nodig? Dan is het altijd handig om een makelaar in te schakelen. Waarvoor je een makelaar nodig hebt, hangt vaak af van het moment wanneer je hem of haar wil inschakelen. Het kan zo zijn dat je al vanaf het begin van je huizenzoektocht wat hulp nodig hebt. Een makelaar zal dan eerst je woonwensen in kaart brengen, en aan de hand hiervan wat huizen voor je op een rijtje zetten.

Later in het proces kan een makelaar gaan onderhandelen met de verkopende partij en ondersteuning bieden na de oplevering. Of je nou een makelaar in Amstelveen of een makelaar in Zaandam zoekt, het is altijd handig om wat extra ondersteuning te hebben bij jouw huizenzoektocht. Wie weet ligt jouw droomhuis wel voor het grijpen!

2.              Maak een checklist

Eén van de belangrijkste dingen die je moet doen voordat je een huis gaat bezichtigen, is een checklist maken. Schrijf eerst alle eisen op waar je wilt dat je toekomstige huis aan voldoet. Misschien wil je wel heel graag een tuin, of is een balkonnetje genoeg. Of wil je echt dat er twee badkamers zijn, in plaats van één. Zorg dat je deze eisen voor jezelf duidelijk hebt, dat maakt het zoeken én de bezichtiging zelf een stuk makkelijker.

Al met al moet je natuurlijk niet té veeleisend zijn. Een huis kan nou eenmaal niet én een inloopkast én een tuin én een bad hebben voor het bedrag dat jij ter beschikking stelt. Wees dus soms ook een beetje soepel, maar bedenk wel: het is een grote investering, dus als het niet is wat je zoekt, kan je beter lekker verder kijken.

3.              Plan je bezichtiging overdag in

Een fout die je niet moet maken, is een bezichtiging inplannen in de avond. Of in ieder geval wanneer het al donker is buiten. Dus, als het even kan: plan je bezichtiging overdag in. In daglicht krijg je namelijk een veel eerlijkere en betere indruk van je woning, dan wanneer je je woning in de avonduren bezichtigd. Daarnaast krijg je ook een beter beeld van je omgeving. Zo kom je erachter of de buurt rustig of juist druk is: iets wat voor veel mensen vaak een dealmaker of dealbreaker kan zijn.

Wanneer je een huis met een balkon of tuin zoekt, kan je tijdens je bezichtiging ook gelijk kijken of hier wel zon komt. Het is natuurlijk zonde om een enorm grote tuin te hebben, waar nooit een straaltje zon in schijnt.

Tips gevolgd? Dan ben je een stap verder in de zoektocht naar jouw droomhuis!

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline