Het voorjaar is weer begonnen: tijd om huis en tuin aan te pakken! 0

Het voorjaar is weer begonnen tijd om huis en tuin aan te pakken

Het voorjaar is weer van start gegaan. En hoe! De afgelopen weken zijn we al getrakteerd op heel prachtig en bovenal zonnig weer. Sterker nog: maart begon met een reeks van meest zonnige dagen in Nederland sinds honderd jaar. Als dat een voorbode is voor de rest van de lente en de zomer, maken wij onze borst al nat. Nu het weer steeds beter wordt en de zon zich vaker laat zien, gaat het waarschijnlijk ook weer kriebelen om het huis aan te pakken. Huis en tuin kunnen na een lange winter wel wat extra aandacht gebruiken. Zo start jij fris in het nieuwe seizoen. Maar wat mag er zeker niet vergeten worden nu het voorjaar weer is begonnen? We zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje.

Onderhoud schilderwerk

Elk voor- en najaar is het een goed moment om naar het schilderwerk van je huis te kijken. Hoe vaak het schilderwerk onderhouden moet worden, is met name afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. Logischerwijs zullen houten kozijnen bijvoorbeeld vaker aangepakt moeten worden. Als je geschilderd houtwerk regelmatig controleert, ontdek je al snel dat de conditie achteruit gaat naarmate de tijd verstrijkt. Zodra je schade ontdekt, moet deze snel opgelost worden om verder te voorkomen. Voor onderhoud schilderwerk is het verstandig om een vakman in dienst te nemen. Zij weten niet alleen precies hoe ze dit moeten aanpakken, maar kunnen jou ook nog eens heel veel tijd en moeite besparen. Er zijn zelfs schilders waar je een ‘abonnement’ bij af kunt sluiten. Zo komen zij op periodieke basis langs zodat het schilderwerk er altijd goed uitziet.

Tuin voorjaarsproof maken

Ook de tuin kan na een lange winter wel wat extra aandacht gebruiken. De tuin voorjaarsproof maken moet dan ook hoog op je prioriteitenlijstje staan. Hier wil je immers maar wat graag gebruik van maken de komende zomer. Begin met het wieden van overgebleven onkruid, verwijder groene aanslag op de tegels, plant nieuwe bloemen en controleer de tuinmeubelen nog even extra. Zo weet je zeker dat je het komende seizoen van de tuin kunt genieten. Doe dit bij voorkeur nu al, zodat je bij die eerste echte warme lentedag alleen maar kunt genieten en niet eerst nog heel wat werk moet verrichten.

Wil je nieuwe bloemen planten? Wacht dan nog wel even tot je er zeker van kunt zijn dat het niet meer gaat vriezen in de nacht. Maart roert zijn staart, dus – ondanks dat de kans niet heel groot is – kan het nog best flink koud worden. Het zal niet de eerste keer zijn dat het eind maart en zelfs begin april nog sneeuwt en flink vriest in de nachten. Plant dus zeker niet te vroeg om te voorkomen dat je straks alle planten weg kunt doen.

Voorjaarsschoonmaak

Begint het bij jou rond het voorjaar ook altijd te kriebelen om alles schoon te maken en op te ruimen? Dan ben je zeker niet alleen. Er bestaat niet voor niets zoiets als een voorjaarsschoonmaak. Fijn om eens of twee keer per jaar het huis echt eens van boven naar beneden grondig op te ruimen. Dan begin je het nieuwe seizoen met een schone lei.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline