Tips voor een mooi interieur 0

Tips voor een mooi interieur

Een interieur creëren is lastig. Je hebt verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Te denken valt hierbij aan de stijl, de maten, de grootte van de ruimtes, de kleuren, lichtinval en ga zo maar door. Interieurstylisten zelf hebben er af en toe al moeite mee, en zij hebben een opleiding afgerond (als het goed is). Dat jij hier moeite mee hebt is dus geen wonder, en daar hoef je je zeker niet voor te schamen. Daarom krijg je in deze blog een aantal tips voor een mooi interieur dat je zelf kunt creëren. 

Bepaal je stijl

Allereerst moet je je stijl uiteenzetten. Dit is het fundament voor heel je interieur. Hoe wil je dat een ruimte aanvoelt? Hier is een trucje om je te helpen je stijl te bepalen: kijk eens naar je kast. Geef je de voorkeur aan op maat gemaakte stukken of heb je liever lossere en meer comfortabele items? Houd je van bepaalde kleuren of patronen? Een andere manier om je te helpen je stijl te bepalen is door sleutelwoorden te bedenken die bepalen hoe je wilt dat een ruimte aanvoelt. Traditioneel, formeel, elegant? Speels, humoristisch, uitnodigend? Monochroom, gestroomlijnd, modern? Neem kennis van ontwerp inspiraties van andere mensen, je kunt bijvoorbeeld op platforms zoals Pinterest heel goed ideeën opdoen. Denk er wel om dat het jouw eigen interieur moet worden, en dat je niet klakkeloos iets van een ander overneemt. Ook is het goed om duidelijke plaatjes op te vragen indien je bijvoorbeeld een bankstel online bestelt. Denk aan een hotel waar je hebt gelogeerd of een restaurant waar je hebt gedineerd dat je bijzonder aansprak. Misschien was het een minimalistisch interieur op je reis naar Japan of een club achtige bar in New York ingericht met versleten leren stoelen. Op deze manieren kun je gemakkelijk en goed je eigen stijl bepalen. 

Bouw om je huidige ruimte heen

Ruimteplanning, die van invloed is op de schaal, is essentieel. Mensen gebruiken vaak meubels die te groot of te klein zijn voor een ruimte. Bouw een interieurplan rond de meubels waar je echt ruimte voor hebt. Denk na over de balans van een ruimte. Voor grotere kamers kun je overwegen om zones in te richten voor verschillende activiteiten: een zithoek die fijn is ingericht voor een gesprek met een kop koffie, een andere zone om televisie te kijken, een werkzone met een bureau of tafel voor projecten of spelletjes. Hoewel symmetrie iets moois kan zijn, kun je dingen te geforceerd laten aanvoelen als je alles symmetrisch maakt. Ook wil je het niet te vol, maar zeker niet te leeg hebben. Mocht je toch te maken krijgen met lege ruimtes, kun je dit opvullen met bijvoorbeeld een schilderij aan de muur of iets dergelijks. Wanneer je moeite hebt met het uitzoeken van meubels, kun je altijd een meubelset woonkamer kopen

Kleuren

Vervolgens is het tijd voor het bepalen van de kleuren. Je kunt best een beetje mixen, zolang het dus maar matcht. Ook is de ruimte van belang voor je kleuren. Lichte kleuren laten een kamer meer ruimtelijk aanvoelen en reflecteren ook licht, neem dit mee bij het uitkiezen van je kleuren. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline