Kamperen in eigen tuin: zo maak je er een feestje van! 0

Hoe maak je de zomervakantie leuk als de mogelijkheden beperkt zijn? Dat is een dilemma waar veel ouders deze zomer mee zitten. Door de coronacrisis zijn veel vakantieplannen in deugen gevallen. Die verre vliegreis zit er dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet in. En dat is niet alleen jammer voor de kinderen, maar ook voor jou die ieder jaar weer reikhalzend naar de vakantieperiode uitkijkt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om er zelfs in eigen huis een klein feestje van te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kampeeruitje in eigen tuin?

Kamperen in eigen tuin klinkt misschien niet zo fantastisch. Want hoe beleef je dat ultieme vakantiegevoel als je aan je eigen woning gebonden blijft? Toch zijn er genoeg manieren om hier echt een feestje van te maken. In dit artikel vertellen we hoe je het ultieme kampeeruitje in eigen tuin aan moet pakken. Dus pak de slaapmatten, tent en de overige kampeerspullen er maar bij. Wij bereiden je voor op de meest bijzondere vakantie ooit!

Plan de vakantie

Hoewel de gewone vakantieplannen dit jaar waarschijnlijk niet doorgaan, betekent dit niet dat je de komende zomer iedere dag maar een beetje doelloos voor je uit moet staren. Plan de vakantie in eigen tuin dan ook zoals je iedere andere vakantie zou doen. Zorg ervoor dat iedereen voor een aantal dagen volledig vrij is. Zo kunnen jullie alle aandacht aan elkaar besteden en voorkom je dat er al afspraken worden gemaakt – omdat jullie toch thuis zijn.

Bespreek tevens samen met het gezin wat jullie plannen zullen zijn. Waar hopen jullie op? Zijn jullie echt van de spelletjes? Dan is het leuk om nieuwe spelletjes in huis te halen en een ware spelletjesavond in de tuin te organiseren? Zijn je kinderen echte waterratten? Duim dan voor mooi weer en zet een geweldig opzetzwembad op. Urenlang plezier gegarandeerd.

geweldig opzetzwembad

Zet de tent vroegtijdig op

Wacht niet met het opzetten van de tent totdat jullie daadwerkelijk gaan slapen, maar zet deze direct vanaf het begin van de vakantie op. Deze kan immers niet alleen gebruikt worden om in te slapen, maar ook als heus ‘speelhol’ ingezet worden. Leg er een paar boekjes in, verplaats het speelgoed van de kinderen naar buiten en ze hebben hun eigen domein.

Picknicken maar!

Waar denk je aan als je op vakantie gaat? Lekker eten en leuke dingen doen samen natuurlijk! En waarom zou dit niet gewoon in eigen tuin kunnen? Om het campinggevoel er echt in te houden is het dan ook leuk om iedere maaltijd voor of in de tent te nuttigen. Koop een picknickkleed en leuke plastic bordjes en glazen om het nog realistischer te maken. Probeer tevens zo min mogelijk van binnen naar buiten te lopen. Dit zou op de echte camping natuurlijk ook niet kunnen. Geniet van heerlijke broodjes van de bakker of zet bij goed weer ’s avonds de barbecue aan. Dat wordt smullen!

Investeer in goede kampeerspullen

Ook al zit een lange kampeervakantie er dit jaar misschien niet in, dat betekent natuurlijk niet dat je op comfort moet inleveren als je in de tuin slaapt. Anders is de kans groot dat het hele gezin midden in de nacht alsnog naar binnen vertoeft. En dat zou toch jammer zijn?! Investeer daarom in goede kampeerspullen.

Weet je niet goed wat je nodig hebt? Laat je dan adviseren in een speciaalzaak. Zo weet je zeker dat je over alle benodigdheden voor een geslaagd kampeeruitje in eigen tuin beschikt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline