De verschillende vloersoorten op een rijtje: zo maak je de beste keuze! 0

verschillende vloersoorten

Ben je al tijden op zoek naar een nieuwe vloer? Dan weet je inmiddels ook wel dat deze zoektocht moeilijker is dan het lijkt. Het aanbod is ontzettend groot en niet iedereen heeft dezelfde voorkeuren als het gaat om vloeren. Daardoor kun je natuurlijk altijd advies aan vrienden en familie vragen, maar dit betekent niet dat hun mening ook daadwerkelijk van toepassing is voor jouw situatie. Zie je door de bomen het bos niet meer? En kun je maar niet bedenken welk type vloer voor jou geschikt is? Dan helpen wij jou graag een beetje op weg.

Hieronder zetten we alle populaire vloersoorten op een rijtje en lichten we zowel de voor- als nadelen toe. Zo is het voor jou hopelijk een stuk gemakkelijker om de juiste keuze te maken. Lees mee en laat je inspireren door de wondere wereld van vloeren!

Linoleum vloer

De linoleum vloer heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Het is een zeer duurzame en vooral milieuvriendelijke vloer. Iets wat perfect past binnen de mentaliteit van onze huidige samenleving. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van deze vloer?

Voordelen

 • Milieuvriendelijk
 • Hygiënisch
 • Geluiddempend
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Verkrijgbaar in heel veel verschillende levendige kleuren
 • Geschikt voor het gebruik van vloerverwarming

Nadelen  

Natuurlijk zijn er naast deze enorme voordelen ook een aantal nadelen aan een linoleum vloer verbonden. Hoe zwaar deze nadelen mee zullen wegen is vooral afhankelijk van je eigen persoonlijke situatie.

Het grootste nadeel van een linoleum vloer is dat deze niet waterdicht is. Wanneer er onverhoopt veel water over de vloer gaat, kan de vloer vervormen en zelfs beschadigen. In een huishouden met kleine kinderen en/of huisdieren is een linoleum vloer dan ook wellicht minder geschikt.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn een prima alternatief voor een standaard laminaatvloer. Het grootste verschil met laminaat is dat PVC waterbestendig is. Hierdoor kan deze ook prima gebruikt worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer en/of keuken. Iets waar laminaat veel minder geschikt voor is. Daarnaast hebben pvc vloeren natuurlijk nog veel meer andere voordelen:

 • Geluiddempend
 • Duurzaam
 • Geschikt voor gebruik van vloerverwarming
 • Extra sterk

PVC vloeren

Nadelen

Om een eerlijk beeld te geven voor de aankoop van een pvc vloer is het natuurlijk ook belangrijk om ook de nadelen op te noemen. Het grootste nadeel is het kostenplaatje. Een pvc vloer is vele malen duurder dan een standaard laminaatvloer. Bedenk wel dat een pvc vloer tevens veel duurzamer is, over een langere levensduur beschikt en watervast is. Hierdoor heb je er wellicht ook langer plezier van, waardoor de kosten op de lange termijn juist mee zullen vallen. Echter, wanneer je weinig budget hebt is een laminaatvloer wellicht de betere keuze.

Houten vloeren

Ben je dol op de uitstraling van echt hout? Dan ben je zeker niet alleen. Wanneer je eenmaal een houten vloer in huis hebt gehad, wil je eigenlijk nooit meer terug. De uitstraling van hout is met geen pen te beschrijven. En hoewel de kunststof varianten ook steeds levensechter worden, blijft deze uitstraling nooit geheel te evenaren. Een houten vloer kent dan ook veel voordelen:

 • Hout gaat ontzettend lang mee. Met een kwalitatieve vloer doe je al gauw tien tot twintig jaar.
 • Beschadigingen zijn eenvoudig te herstellen door de planken te vervangen.
 • Het is een natuurproduct en past bij vrijwel iedere interieurstijl.

houten vloeren nadelen

Nadelen

Maar waarom kiezen zoveel mensen dan toch voor kunststof vloeren als hout zoveel voordelen bevat? Dit heeft er vaak mee te maken dat hout toch wel aardig wat extra onderhoud vraagt. Daarnaast is hout minder goed bestand tegen vocht, wat vooral bij gezinnen met jonge kinderen en/of huisdieren minder prettig is.

Welke vloer voor jou geschikt is, is van meerdere factoren afhankelijk. Laat je daarom altijd adviseren in een speciaalzaak en zet al je wensen zorgvuldig op een rijtje. Zo ben je in staat om altijd de perfecte vloer voor jouw situatie uit te kiezen. Een ware eyecatcher binnen je interieur.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline