Keukentrend: de opkomst van hout en industrieel design 0

Keukentrend de opkomst van hout en industrieel design

Iedereen wil een prachtige keuken, maar een keuken moet niet alleen mooi zijn, maar bovenal functioneel. Keukens heb je in alle soorten en maten, gemaakt van en afgewerkt met de meest uiteenlopende materialen. Je kunt het zo gek maken als je zelf maar wil. Vroeger waren keukens vaak klein(er) en puur gericht op het bereiden van maaltijden. Vandaag de dag vormt de keuken vaak het hart van het huis in de vorm van een woonkeuken. Deze keuken wordt naast voor het koken, gebruikt als ruimte om te verblijven met het gezin, familie en vrienden. Hout is een materiaal dat tijdloos is en in ieder gewenst design kan worden verwerkt. Een houten keuken past dan ook in iedere woonstijl. Momenteel is er een keukentrend zichtbaar die hout en industrieel design combineert. Hoe dit gedaan wordt en in welke vormen lees je hieronder.

Hout is tijdloze kwaliteit

Hout is een kwalitatief hoogwaardig materiaal en bewerkt worden tot vele vormen. De houten keuken kan modern of klassiek zijn, robuust of verfijnd,  strak en glad, of ruw en natuurlijk, en hout kan uiteraard in iedere gewenste kleur gemaakt worden. Het materiaal hout is vrij gemakkelijk te bewerken, bij te werken en aan te passen en daarom een ideaal materiaal voor keuken vervaardiging. Een keukenstijl die je op dit moment steeds meer ziet is de houten keuken in een industriële uitvoering, gecombineerd met verschillende stoere materialen en accessoires. De industriele keuken is in opkomst en dat is niet voor niks, de uitvoering van een houten keuken in een industrieel design lijkt een perfecte mix.

Hout en industrieel, de perfecte combinatie

Een mooie houten keuken, met strakke vormen, gecombineerd met een licht of donker werkblad van natuurlijk hout. Met open schappen of grotendeels dichte kastjes, een houten keuken past in ieder interieur. De houten keuken is met allerlei materialen te combineren, met steen, met beton, met RVS en met donker metaal. Een industriële houten keuken is ruim en functioneel en combineert hout met stoere en robuuste materialen en accessoires. Het voordeel van een industrieel design is dat het met allerlei verschillende materialen kan worden gecombineerd en dienovereenkomstig een bepaalde uitstraling krijgt. Niet alleen stoer en robuust maar door de combinatie met natuurlijke materialen, heeft deze keuken ook vaak een warme uitstraling.

De Industriële keuken, een samenspel van materialen in een stoer jasje

In een industriële houten keuken wordt hout met andere natuurlijke en strakke materialen gecombineerd, zoals natuursteen samen met staal, RVS en beton. Daarnaast mogen in een dergelijke keuken buizen, afvoeren, leidingen en snoeren zichtbaar blijven. Ook hoeft niet alles een perfecte afwerking te hebben en hoeven ruwe kantjes en oneffenheden niet te worden weggewerkt. Kies voor een opvallende achterwand, een natuurlijke vloer en robuuste keukenapparatuur en jouw industriële houten, unieke droomkeuken is een feit. Deze keuken is, indien gewenst, tevens gemakkelijk te combineren met verschillende kleuren.

Het begint bij het ontwerp

Denk je na over een nieuwe keuken of wil je je bestaande keuken een andere look geven en bevalt het idee van een houten keuken in een industrieel jasje je wel? Denk goed na over hoe jouw perfecte keuken er dan uit moet zien. Denk eraan dat je bij het ontwerpen van de nieuwe keuken met vele verschillende factoren rekening moet houden. Denk aan de look, de materialen, de apparatuur en het budget. Vervang de vaak duurdere natuurlijke materialen door goedkopere imitaties van goede kwaliteit. Op deze wijze ligt de industriële houten keuken binnen ieders bereik en zal deze keuken ook het middelpunt worden van jullie huis, niet alleen voor jullie gezin, maar ook voor familie en vrienden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline