Schutting kopen en plaatsen: hier moet je aan denken 0

Schutting kopen en plaatsen: hier moet je aan denken

Je hebt de knoop doorgehakt. Je bent toe aan een nieuwe erfafscheiding en je kiest dit keer voor het gemak en de talloze voordelen van een schutting. Een goede keuze. De schutting is niet voor niets de meest gekozen erfafscheiding van dit moment. Al jaren is dit dé eyecatcher in de meeste Nederlandse tuinen. Maar juist door die populariteit zien we ook het aanbod groeien en ontstaat er veel verwarring over de aanschaf. Want waar let je op? En waar denk je aan als je de schutting gaat plaatsen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om snel van de schutting te genieten. 

Neem contact op met de buren

Wil je een schutting laten plaatsen en komt die zowel op jouw grond als op die van de buren te staan? Dan is het wel belangrijk dat er goed overlegd gaat worden. Neem daarom vroegtijdig contact op met de buren en leg je plannen voor. Het is niet alleen belangrijk dat zij het ermee eens zijn, maar ook een slimme manier om de kosten te delen. Zo is het voor jullie beide een veel minder dure klus. 

Neem van tevoren alvast een beetje het aanbod op rvg-schuttingen.nl onder de loep. Wat is er allemaal mogelijk? Welk prijskaartje hangt hier aan vast? Zet ook de voordelen en nadelen van de verschillende materialen op een rijtje. Houd er rekening mee dat een goedkopere optie misschien in aanschaf veel verschilt, maar dat je uiteindelijk wel duurder uit kunt zijn. Zeker als de schutting na enkele jaren alweer aan vervanging toe is. 

Langere levensduur 


Wil je er zeker van zijn dat je voor de komende jaren klaar bent? Dan is het verstandig om voor een houtsoort met een langere levensduur te kiezen. Hoe lang een schutting meegaat, is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. Je zou bijvoorbeeld voor een hardhout beton schutting kunnen kiezen. Hardhout wordt zelf al geroemd om de lange levensduur en hoge kwaliteit. Dit in combinatie met beton, maakt het echter een enorme aanwinst. De levensduur van deze schutting varieert tussen de 15 en 30 jaar! 

Schakel een deskundige in 


Het plaatsen van een schutting is in theorie niet al te moeilijk. Maar vergis je niet, het is wel een ongelooflijk zwaar werkje. Het is dan ook niet voor iedereen fysiek haalbaar om deze zelf te plaatsen. Als je ook nog eens twee linkerhanden hebt en nog nooit een schutting geplaatst hebt, kan het verstandiger zijn om dit aan een professional over te laten. Zij komen met de juiste materialen en gereedschap om de klus snel te klaren en zo weet je zeker dat het goed gedaan wordt. 

Wil je de schutting toch zelf plaatsen? Lees je dan van tevoren goed in en schakel eventueel hulp in van mensen uit je omgeving. Een schutting kan je simpelweg niet alleen plaatsen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline