Tips om jouw verhuizing probleemloos te laten verlopen 0

inpakken-verhuizing-waar-beginnen

Eindelijk is het zover en heb je bijna de sleutels van jouw nieuwe woning in handen. Alleen is de verhuizen misschien toch iets waar je een beetje tegenop ziet? Dan ben je zeker niet de enige. Verhuizen behoort tot één van de meest stressvolle gebeurtenissen in het alledaagse leven. Het onnodige gesjouw, dingen die altijd wel verkeerd lijken te gaan en het enorme regelwerk. Geen wonder dat je hier tegenop kijkt. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarom je wat van die stress kunt verminderen tijdens het verhuizen. Met de volgende tips zorg jij ervoor dat jouw verhuizing probleemloos (en zonder al te veel stress) verloopt.

Schakel de hulp in van professionals

Verwacht niet dat je alles alleen kunt doen. Bij het verhuizen is het goed om hulp te accepteren. Dit kunnen familie en vrienden zijn, maar wellicht is het ook verstandig om een verhuisbedrijf in te schakelen. Dit zijn professionals die al honderden verhuizingen hebben geregeld. Zij weten precies hoe ze meubels en apparaten in goede conditie bij de nieuwe woning kunnen krijgen en hebben de verhuizing binnen no-time gefikst. Bekijk vandaag nog de verhuisbedrijven op Sirelo.nl en ontdek een bedrijf bij jou in de buurt. Met de hulp van deze professionals wordt verhuizen direct een stuk gemakkelijker.

Schakel een extern bedrijf in

Wees kritisch

Het is soms lastig om afstand te doen van bezittingen. Daardoor willen veel mensen echt te veel meenemen naar hun nieuwe huis. Bedenk wel dat hoe meer spullen, hoe lastiger het verhuizen zal worden. Vraag jezelf daarom goed af of je al deze spullen echt nodig hebt. Denk alleen maar eens aan alle spullen die op dit moment op zolder of in de schuur zijn opgeborgen. Als je ze niet dagelijks gebruikt, waarom moeten ze dan meegenomen worden? Wees heel kritisch en gebruik de verhuizing als goed moment om afstand te doen van spullen die je niet meer gebruikt. Deze kun je vervolgens verkopen, weggeven of als ze echt in slechte conditie zijn weggooien. Dat scheelt weer tijd en ruimte én zo kan je in het nieuwe huis met een schone lei beginnen.

Begin vroegtijdig met inpakken

De grootste fout die je kunt maken is pas beginnen met inpakken als de verhuizing al bijna nabij is. Je weet meestal ver genoeg van tevoren dat er een verhuizing plaats gaat vinden. Om stress te voorkomen is het dan ook slim om al vroegtijdig te beginnen met inpakken. Begin altijd met de spullen die in elk geval niet regelmatig worden gebruikt. Dit kunnen herinneringen zijn die je graag mee wilt nemen, maar eigenlijk enkel opgeborgen liggen. Denk bijvoorbeeld aan fotoboeken. Maar ook seizoensgebonden kleding of items (denk aan kerstspullen). Op die manier kan je al heel wat inpakken. Bewaar enkel het broodnodige wat nog regelmatig wordt gebruikt.

Maak tevens een lijstje met de dingen die nog ingepakt moeten worden en zorg ervoor dat je iedere week een klein brokje van deze to-do-list kunt afwerken. Zo kom je er uiteindelijk ook, maar zal je wel veel minder stress ervaren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline